1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Erdoğan’dan İsrail’e Yönelik Soykırım Davası Açıklaması

Erdoğan’dan İsrail’e Yönelik Soykırım Davası Açıklaması

featured
service

Erdoğan ilk olarak Rusya-Ukrayna savaşına değindi. Savaşın sona erme ihtimalinin ufukta görünmediğini söyledi. Daha sonra Gazze’deki durumu değerlendiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin şehit edilmesiyle Gazze krizinde yeni bir sınır aşıldı” dedi.

Netanyahu yönetiminin kural tanımaz tavrı bölgemizi krizle karşıya bıraktı diyen Erdoğan, “Maalesef başta ABD olmak üzere Batılı aktörler İsrail’in, bir avuç fanatik Siyonistin esiri haline gelmiştir” diye ekledi. Ateşkes görüşmelerinden sonuç çıkmadığına da işaret eden Erdoğan, Hamas’ın yapıcı politkasına rağmen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yönetiminin, Gazze’deki ateşi tüm bölgeye yaymak için her yolu deneyeceğini ifade etti.

“Son 10 ayda 40 bin masumun hayatına mal olan bu barbarlığın bir an önce sona ermesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Türkiye, varlık, yokluk mücadelesi verdiği bu zor günlerinde Filistin’in yanındadır, tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır.” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ayrıca İsrail’e yönelik Uluslararası Adalet Divanı’nda, Güney Afrika’nın açtığı soykırım davasına müdahil olmak için çarşamba günü somut adım atacaklarını bildirdi.

” Gözünü kan bürümüş soykırım şebekesi ne yaparsa yapsın, Türkiye’nin ve Türk milletinin Filistin halkıyla dayanışmasını engelleyemeyecektir. Meclis hukuk heyetimiz, 7 Ağustos’ta Lahey’de davaya müdahillik dilekçemizi Adalet Divanına teslim edecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları ekledi:

“Türkiye tüm imkanlarıyla Filistinli kardeşlerine sahip çıkmaktadır. Soykırım politikasına en net tepki veren ülke biziz. Devlet adamı olmak yerine klavye delikanlısı olmak isteyenlere sesleniyorum: Bayrağımıza dil uzatanları rahatsız etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin Filistin halkıyla dayanışması engelleyemeyecekler. Türkiye, İsrail hükümetini ateşkese zorlamak ve insani yardım için aldığı ticaret yasağı kararının arkasındadır.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Erdoğan’dan İsrail’e Yönelik Soykırım Davası Açıklaması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz