1. Haberler
  2. Gündem
  3. Emlak ve Araç Satışlarında Yeni Dönem Başlıyor!

Emlak ve Araç Satışlarında Yeni Dönem Başlıyor!

featured
service

Bu düzenlemeyle birlikte, ilan sitelerinde doğrulanmış ilan dönemi başlıyor. Konut satışı yapmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden gayrimenkullerini seçerek emlakçılara yetki verecekler. Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satış işlemlerine aracılık edecek. Ticaret Bakanı Bolat, “Konut satacak kişi, e-Devlet üzerinden gayrimenkulünü seçerek emlakçıyı yetkilendirecek. Yetkilendirilmiş emlakçılar, bu satışlara aracılık edecek.” dedi.

İlk aşamada hibrit bir sistem uygulanacak ve ilanlar “doğrulanmış ilan” olarak işaretlenecek. Yılbaşından itibaren ise tüm ilanlar doğrulanmış ilan olarak yayınlanmak zorunda olacak. Bu sayede sahte ilanların önüne geçilecek ve piyasa daha şeffaf bir hale gelecek. Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan, “Amaç, manipülasyonu önleyerek daha doğru bir piyasa işleyişi sağlamak.” dedi.

Konut satışlarında olduğu gibi, araç satışlarında da benzer bir sistem uygulanacak. Kişiler, birinci derece akrabaları adına ilan verebilecekler. Bu sistemle birlikte ilanlardaki manipülasyonların önüne geçilmesi hedefleniyor. Gürcan, “Kimlik doğrulama sistemi ile manipülasyonu önleyeceğiz. Bu aynı zamanda kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağlayacak.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Emlak ve Araç Satışlarında Yeni Dönem Başlıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz