1. Haberler
  2. Gündem
  3. SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine müjde! Her emekli alabilecek: Zam sonrası destek ödemesi geliyor

SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine müjde! Her emekli alabilecek: Zam sonrası destek ödemesi geliyor

featured
service

SGK uzmanı Özgür Erdursun, emeklilere yönelik önemli bir haberi kamuoyuyla paylaştı. SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine yapılacak olan ek ödeme hakkında detaylar netleşti.

Günboyu’nun haberine göre; açlık sınırının 19.000 TL’ye yükselmesi, emeklilerin yaşam standartlarını ciddi şekilde zorlaştırırken, hükümet bu durumu göz önünde bulundurarak yeni ek ödemeler planlamaya başladı. SGK uzmanı Özgür Erdursun, en düşük emekli maaşının 12.500 TL’ye çıkarılmasının önemli bir adım olduğunu vurgulayarak, ek ödemelerin en geç aralık ayında hesaplara yatırılacağını duyurdu.

SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine yönelik büyük bir ek ödeme müjdesi veren Erdursun, yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı nedeniyle emeklilerin zor günler geçirdiğine dikkat çekti. Erdursun, yıl sonuna doğru yapılacak bu ek ödemelerin, emeklilerin mali durumunu rahatlatacağını belirtti.

Geçtiğimiz temmuz ayında SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 24.73 oranında, memur emeklilerine ise yüzde 19.31 oranında maaş zammı yapılmıştı. Ancak bu zamlar, emeklilerin beklentilerini karşılamaktan uzak kaldı. 10.000 TL maaş alan emekliler, maaşlarına yapılan artıştan memnun olmadılar ve en az asgari ücret kadar bir artış beklediklerini dile getirdiler.

SGK uzmanı Özgür Erdursun, tüm emeklilere aralık ayında tek seferlik bir ek ödeme yapılabileceğini açıkladı. Bu ödemenin 5.000 TL ile 10.000 TL arasında olabileceğini belirten Erdursun, ilave ödemenin en geç aralık ayında emeklilerin hesaplarına yatırılacağını duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SSK, Bağ-Kur ve 4C emeklilerine müjde! Her emekli alabilecek: Zam sonrası destek ödemesi geliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz