1. Haberler
  2. Hayat
  3. Ekranların sevilen sunucusuydu! İşte Mehmet Akif Ersoy’un yeni görevi: Ünlü sunucu terfi aldı

Ekranların sevilen sunucusuydu! İşte Mehmet Akif Ersoy’un yeni görevi: Ünlü sunucu terfi aldı

featured
service

Kenan Tekdağ, konu hakkında yaptığı açıklamada, “Habertürk TV’nin genel yayın yönetmenliğine, televizyonumuzun değerli ana haber sunucusu, programcısı ve habercisi Mehmet Akif Ersoy atanmıştır. Kendisine yeni görevinde başarılar dilerim” şeklinde ifadelerde bulundu. Ersoy, kanalda daha önce ana haber bültenleri ve tartışma programlarının sunuculuğunu üstlenmişti.

8 Ocak 1985 tarihinde İstanbul’da doğan Mehmet Akif Ersoy, İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 2009 yılında 6 News televizyon kanalında muhabir olarak görev yapmaya başladı. Daha sonra TRT’ye geçerek, 2010 yılında TRT TÜRK’ün Addis Ababa Temsilciliği’ne atandı. Ersoy, 2011 yılında Libya, Yemen, Şam ve Erbil gibi pek çok bölgede TRT temsilcisi ve savaş muhabiri olarak görev yaptı ve Muammer Kaddafi’nin ölümünden önceki son röportajını gerçekleştirdi.

2012 yılında TRT Kahire’de Mısır Temsilcisi olarak görev aldı ve 2013 yılında TRT Arapça Koordinatör Yardımcılığı görevine getirildi. 2014 yılında TRT İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı olarak çalıştı ve 2015 yılında Muammer Kaddafi’yi konu alan “Zenga Zenga” adlı belgesel çalışmasını tamamladı. Aynı yıl, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Ortadoğu ve İslam Coğrafyası Sorumlu Başkan Müşaviri olarak atandı. 2016 yılında Dış Politika Dergisi’nin Genel Yayın Yönetmeni oldu.

2017 yılında Habertürk’e geçerek Manşet ve Nedir Ne Değildir gibi programların moderatörlüğünü üstlenen Ersoy, ana haber sunuculuğu da yaptı. Sınır hattındaki bölgeler, Afganistan, Libya ve Filistin gibi sıcak çatışma alanlarından sahadan haberler sundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ekranların sevilen sunucusuydu! İşte Mehmet Akif Ersoy’un yeni görevi: Ünlü sunucu terfi aldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz