1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Hyundai’den büyük ayıp! Binlerce aracını geri çağırıyor: O modellerin hepsi hatalı çıktı

Hyundai’den büyük ayıp! Binlerce aracını geri çağırıyor: O modellerin hepsi hatalı çıktı

featured
service

Bu geri çağırma kapsamında tam olarak 49.719 adet Santa Fe modeli bulunuyor. Resmi verilere göre, geri çağırılan modellerin 40.144 adedi içten yanmalı motorlu Santa Fe’lerden, 9.575 adedi ise hibrit modellerden oluşuyor.

Sorunun kaynağı, zemin boyunca uzanan ana kablo demetinin kötü yerleştirilmesinden kaynaklanıyor. İkinci sıra koltuğun yolcu tarafına sürtünerek hasar görebilen bu kablo demeti, hava yastıklarının devre dışı kalmasına ya da beklenmedik anlarda açılmasına neden olabiliyor.

NHTSA verilerine göre, bu sorundan etkilenen en az bir otomobilde arka koltuk yan hava yastıkları beklenmedik şekilde patlamış. Hyundai’nin yaptığı araştırmalar sonucunda ise 5 Şubat 2024 tarihinden bu yana sekiz adet modelin bu durumdan etkilendiği tespit edildi. Araç sahipleri, hava yastığı uyarı ışığının yanması durumunda bu arızanın varlığından haberdar olabilirler.

Hyundai, ABD’de geri çağırma işlemlerini başlatmış durumda. Arızalı araç sahipleri, araçlarını ücretsiz olarak tamir ettirebilecekler. Hyundai, araçlardaki kablo demetini tamamen yenileyerek kullanıcılarına teslim edecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hyundai’den büyük ayıp! Binlerce aracını geri çağırıyor: O modellerin hepsi hatalı çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz