1. Haberler
  2. Gündem
  3. Cezayirli Boksör İman Halif’e Doğduğu Köyden Destek

Cezayirli Boksör İman Halif’e Doğduğu Köyden Destek

featured
service

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda finale çıkan Cezayirli boksör İman Halif, doğduğu köy olan Biban Mesbah köyünde büyük bir coşkuyla destekleniyor. Halif’in aile bireyleri ve köy sakinleri, onun başarılarına sevinçle tanıklık etmekte.

Biban Mesbah köyündeki izleyici grubu, Halif’in maçlarını neşe içinde takip ediyor. Halif’in babası Ömer Halif, “Elhamdülillah ki İman, yarı finale yükseldi. Temennimiz onun finale çıkmasıdır.” şeklinde duygularını paylaştı.

İman Halif ile aynı kulüpte boks eğitimi alan Abdülkadir Bezayiz, Halif’in büyük zorluklarla karşılaştığını ifade etti: “İman, köyden boks okuluna giderken birçok zorluk yaşadı, yoksulluk nedeniyle yol parası bulmakta bile zorlandık.”

Halif’in arkadaşlarından İnas bin Hatu, “Halif bir kadın, fakat hakkında asılsız söylentiler yayıldı. Bu durum, onun psikolojisini olumsuz etkiledi. Bunun haksız olduğunu vurgulamak isteriz.” dedi.

Halif’in halası Able Halif, “İman Halif’i desteklemek için buradayız, inşallah Cezayir’e altın madalyayı kazandıracak.” şeklinde umut dolu ifadeler kullandı.

Biban Mesbah köyü sakini Kuseyle Zeygud ise, “İman Halif, sabırlıların ve çalışanların iyi bir örneğidir. Hedefini gerçekleştirdi ve umarım altın madalyayı da kazanır. bize büyük mutluluk verdi.” sözleriyle Halif’e destek veriyor.

Son dönemde Uluslararası Boks Birliği’nin, 2023 Dünya Kupası’na katılma uygunluğu nedeniyle Halif’i diskalifiye etmesi, cinsiyet tartışmalarını beraberinde getirmişti. Ancak Uluslararası Olimpiyat Komitesi, bu talebi reddetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Cezayirli Boksör İman Halif’e Doğduğu Köyden Destek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz