1. Haberler
  2. Gündem
  3. İki kez öldü zannedilerek morga koydular: Yaşını duyan şaşıp kalıyor! Uzun yaşamın sırrı bu üç kuraldan geçiyor

İki kez öldü zannedilerek morga koydular: Yaşını duyan şaşıp kalıyor! Uzun yaşamın sırrı bu üç kuraldan geçiyor

featured
service

Hastalığı nedeniyle yaşıtları ile oynamayan Halil İbrahim Demirkanlı bir süre sonra Trabzon’da görev yapan tek çocuk doktoru tarafından muayene edildi. Yapılan tedavinin ardından sağlığına kavuşan Halil İbrahim Demirkanlı sonrasında spor ile tanıştı. Okul çıkışlarında ve bulduğu her fırsatta spor yapmaya başlayan Halil İbrahim Demirkanlı, koşu yarışlarına katıldı.

Rakiplerine fark atan Halil İbrahim Demirkanlı’nın hırsını fark eden antrenörler harekete geçti. Bin 500 metre yarışları ile başladığı atletizmde 10 bin metre yarışlara kadar çıkan Halil İbrahim Demirkanlı, onlarca madalya kazandı. Trabzon’un adeta geçilemeyen atleti konumuna gelen Halil İbrahim Demirkanlı, çeşitli illerde girdiği yarışmalarda da dereceler kazandı.

Bir dönem İdmangücü takımının lisanslı sporcu olan Halil İbrahim Demirkanlı, 30 yaşına kadar atletizm yarışlarını bırakmadı. Trabzon’un en tanınmış atleti olarak tarihe geçen Halil İbrahim Demirkanlı, son olarak Trabzon PTT Merkez Müdürü olduktan sonra düzenlenen Postacı Yürüyüş Şampiyonası’na katıldı. Yaş grubunda Türkiye birincisi olan Halil İbrahim Demirkanlı bir süre sonra ise atletizmi bıraktı.

Kamu kurumundan emekli olduktan sonra birçok şirkette genel koordinatörlük görevi yapan Halil İbrahim Demirkanlı kendini yüzmeye adadı. 98 yaşına rağmen her sabah erken kalkarak yaz-kış denize giren Halil İbrahim Demirkanlı’yı görenler gözlerine inanamadı.

Sağlığını spora ve düzenli beslenmeye bağlayan Halil İbrahim Demirkanlı, bir dönem kazandığı madalyaları ise komşularına hediye etti. Komşularının, “Bronz madalyaları bize ver eritip dişlerimize dolgu yaptıralım” teklifini kabul eden Halil İbrahim Demirkanlı, hayat hikayesini şu şekilde anlattı:

“Sekiz yaşına kadar hastalıklarla uğraştım. Raşitizm, sıtma, tifo. Annem beklerdi ki ölsün diye. Babam yoktu. Annemin karnındayken babam öldü. Komşu, ‘Bu uşak mavi gözlü ölmez’ dedi. Bunu ‘Bir doktora götür’ dedi. Annem beni peştamale koydu aldı arkasına doktora götürdü. Doktor dedi ‘teyze dedi bunu nasıl tedavi ediyorsun? Annem de dedi ki yoğurdu sulandırıyorum entariyi sokuyordum içerisine.

halil-ibrahim-demirkanli-iki-kez-oldu-sanildi-morga-konuldu-trabzonun-gecilemeyen-atleti-oldu-12.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki kez öldü zannedilerek morga koydular: Yaşını duyan şaşıp kalıyor! Uzun yaşamın sırrı bu üç kuraldan geçiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz