1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas’tan İsrailli Bakan Smotrich’e Tepki: Açlıktan Ölüm Skandalı

Hamas’tan İsrailli Bakan Smotrich’e Tepki: Açlıktan Ölüm Skandalı

featured
service

Hamas’ın Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, İsrailli aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich’in “2 milyon Gazzelinin açlıktan ölmesinin haklı olabileceğini ima eden” açıklamalarına tepki gösterdi. Rişk, bu durumu “soykırım politikasının fiilen benimsenmesi” olarak değerlendirdi.

Hamas’ın resmi internet sitesinde yapılan basın açıklamasında Rişk, bu meseleyle ilgili “Soğuk kanlı bir suçlunun suçlarını açıkça ifade etmesiyle karşı karşıyayız.” dedi. Smotrich’in açıklamalarını “skandal bir söylem” olarak tanımlayan Rişk, Gazze’deki Filistinlilere yönelik aç bırakma niyetinin bir kez daha teyit edildiğini belirtti.

Hamas yetkilisi, Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne, “soykırımı teşvik eden ve destekleyen terörist hakkında tutuklama emri çıkarılması” talebinde bulundu.

Smotrich, Israel Hayom tarafından 5 Ağustos’ta düzenlenen bir konferansta, Gazze Şeridi’nde 2 milyon sivilin açlıktan ölmesi üzerinden insani yardımların engellenmesinin “haklı ve ahlaki” olduğuna dair ifadeler kullandı. Bakan, “Mevcut küresel gerçeklikte bir savaşı yönetemeyiz. Rehinelerimizin geri dönene kadar bu tür durumları kabul etmek zorundayız.” açıklamasında bulundu.

Bakan Smotrich, uluslararası toplumun insani yardımların engellenmesine izin vermeyeceğini öne sürerek, İsrail’in Gazze’ye yönelik operasyonları sürdürebilmesi için uluslararası meşruiyete ihtiyacı olduğuna dikkat çekti. Aşırı sağcı bakan, Gazze’nin tamamında kontrolün sağlanması gerektiğini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas’tan İsrailli Bakan Smotrich’e Tepki: Açlıktan Ölüm Skandalı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz