1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. YouTube en çok da Shorts video oluşturan üreticileri mutlu edecek özelliğini duyurdu

YouTube en çok da Shorts video oluşturan üreticileri mutlu edecek özelliğini duyurdu

featured
service

TikTok’un beğenilen özelliklerinden bir tanesi, “Duet” adlı bir video birleştirme özelliği. Kullanıcılar, bu özelliği kullanarak iki videoyu yan yana getirebiliyorlar. İşte bu özellik, YouTube’a “Collab” adıyla geldi. Kullanıcılar artık shorts veya olağan videolar için bu özellikten faydalanabilecekler. YouTube’un açıklamasına göre Collab, birden çok video birleştirme kumpası ve efekt içerecek.

YouTube’a ilave edilen yeni özelliklerden ilki, shorts videolar sürükleyen kullanıcıları ilgilendiriyor. Öğrenirsiniz, TikTok ve Instagram’da videolardaki efekt ve ses dosyalarını süratlice kullanmanızı sağlayan bir sistem kurulmuştur. İşte bu sistem, an haysiyetiyle YouTube’a da geldi. YouTube’da shorts video izlerken gördüğü bir efekti veya ses dosyasını kullanmak isteyen kullanıcı, tek bir değiş ile bu operasyonu reelleştirebilecek. Geçmişte, mevzubahisi efekt ve sesin haricen bulunması gerekiyordu.

Dünyanın en popüler çevrimiçi video ve canlı yayın platformu YouTube’un mobil uygulamasına bir dizi yeni özellik ilave edildi. Bu yeni özellikler, uygulamayı sözcüğün bütün anlamıyla TikTok’a çevirdi. Gelin hep beraber YouTube mobil uygulamasına ilave edilen yeni özelliklere yakından bakalım.

YouTube’daki yenilikler bunlardan ibaret değil. Kullanıcılar, shorts kısmında canlı yayınlara ait önizlemeler de görecekler. İsteyen bir kullanıcı, shorts kısmı aracılığıyla canlı yayınlar izleyebilecek. Üstelik fiyatlı sohbet ve katıl gibi özelliklere de yeniden bu sayfadan ulaşım olanağı tanınacak. Bu özellik, birkaç ay içerisinde kademeli olarak kullanıcılara erişecek. Ayrıca, shorts videolar oluşturmak isteyen kullanıcılar için birkaç yeni taşıt daha kullanıma sunuldu. Bu vasıtalar sayesinde videoların yakınlaştırılması veya kırpılması gibi operasyonlar çok daha süratli olacak. Kullanıcı, yatay videodan aldığı klibi otomatik olarak shorts’a çevirebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
YouTube en çok da Shorts video oluşturan üreticileri mutlu edecek özelliğini duyurdu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz