1. Haberler
  2. Gündem
  3. Malatya’da Organ Bağışı Üzerine Önemli Vurgular

Malatya’da Organ Bağışı Üzerine Önemli Vurgular

featured
service

Malatya’da düzenlenen bir etkinlikte konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, organ bağışının toplum bakımından kritik bir konu olduğunu vurguladı. “Organlarımızı özellikle bağışlamamız gerektiğini toplumuzun bilmesi gerekir. Ölülerimizin organlarını toprağa gönderip, canlılarımızdan maalesef böbreklerini alarak yakınlarını yaşatmaya çalışıyoruz,” dedi.

Memişoğlu, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Çarmuzu Aile Sağlık Merkezini ziyaret ettikten sonra, Battalgazi Devlet Hastanesi’nde düzenlenen Sağlık Hizmetleri İl Değerlendirme Toplantısı’na katıldı. Burada yaptığı açıklamada, “Malatya’nın sağlık sorunlarını ve ihtiyaçlarını tespit ettik. Özellikle deprem sonrası yıkılan sağlık merkezlerinin yenilenmesi için çalışmalara hız kazandıracağız,” dedi.

Malatya’nın karaciğer nakilleri alanında öne çıktığını ifade eden Bakan Memişoğlu, “Dünyanın en büyük karaciğer nakil merkezlerinden biri burada bulunuyor. Türkiye genelindeki 1700 karaciğer naklinin 300’ü Malatya’da gerçekleştiriliyor. Bu konuda büyük katkı sağlayan yerel sağlık profesyonellerine teşekkür ediyorum,” diye ekledi.

Bakan Memişoğlu’na gerçekleştirilen ziyaretlerinde Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er ve çeşitli milletvekilleri eşlik etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Malatya’da Organ Bağışı Üzerine Önemli Vurgular
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz