1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’nin Batı Balkanlar’daki Rolü Değerlendirildi

Türkiye’nin Batı Balkanlar’daki Rolü Değerlendirildi

featured
service

Karadağ Dışişleri Bakanı Ervin İbrahimovic, Türkiye’nin Batı Balkanlar’daki rolüne dikkat çekti. İbrahimovic, “Batı Balkanlar’da Türkiye gibi önemli bir faktörün, bölgeyi istikrarsızlığa sürükleyen politikalara destek vermemesi, son derece değerli bir gösterge. Bu tür politikaların Türkiye gibi büyük ülkelerden destek görmemesi, onların kökünü kurutacaktır,” dedi. Ayrıca, Gazze’deki insani krizle ilgili olarak, “İnsani kriz bir an evvel sona ermeli. Tüm tarafları bu barışın sağlanması için gerekeni yapmaya davet ediyorum,” ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğü, yaz aylarında artan orman yangınlarına karşı 7/24 müdahale etmek adına çalışmalarını sürdürmekte. 1 Ocak – 8 Ağustos tarihleri arasında 2,284 orman yangınına müdahalede bulunuldu.

Google Türkiye, gazetecilere yönelik düzenleyeceği Dijital Habercilik Eğitim Programı’nda, yeni dijital araçları tanıtacak. Google Türkiye Kurumsal İletişim Direktörü Sırma Süren, “Gazetecilerin dijital becerilerle donatılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz,” diye belirtti. Bu eğitim, yanlış bilgiyle mücadele etmeye yönelik yeni yollar aramak için çeşitli dijital araçlar sağlayacak.

Ayakkabı sektörü, 2024’ün ilk altı ayında yaklaşık 590 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, en çok satış yapılan ülkeler arasında Suudi Arabistan, Irak ve Almanya bulunuyor. Sektör, 2030 yılında 6.8 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmayı öngörüyor.

Türkiye, temmuz ayı itibarıyla en fazla ihracatı Birleşik Krallık’a gerçekleştirdi. Geçen yılın aynı dönemine göre dış satımda 348.3 milyon dolarlık bir artış kaydedildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’nin Batı Balkanlar’daki Rolü Değerlendirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz