1. Haberler
  2. Gündem
  3. Trafik Denetimleri Raporu: Emniyet ve Jandarma Ekiplerinden Açıklama

Trafik Denetimleri Raporu: Emniyet ve Jandarma Ekiplerinden Açıklama

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin 1-8 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirdiği trafik denetimlerine dair önemli verileri kamuoyuyla paylaştı.

Yerlikaya’nın açıklamasına göre, toplam 2 milyon 609 bin 216 araç denetlendi ve 436 bin 589 sürücüye işlem yapıldı. Sosyal medya üzerinden denetim süreci hakkında bilgi veren Yerlikaya, önemli istatistikleri de açıkladı.

Bakan Yerlikaya, emniyet kemerinin trafik kazalarında can kaybını yüzde 45, ağır yaralanma oranını ise yüzde 60 oranında azalttığını belirtti. Ayrıca, otobüsler dâhil olmak üzere tüm araçlarda emniyet kemeri kullanımının yasal bir zorunluluk olduğuna dikkat çekti.

Denetimler sırasında, yasal olmayan ışıklı veya sesli uyarı işaretlerine sahip araç kullanan 210 sürücüye işlem yapıldı. Ayrıca, hız ihlali yapan 127 bin 384, muayenesi geçmemiş 26 bin 288, emniyet kemeri takmayan 17 bin 569 ve sürücü belgesiz araç kullanan 15 bin 151 sürücüye de müeyyide uygulandı.

Yerlikaya, vatandaşların seyahatlerinde emniyet kemerinin en önemli koruyucu araç olduğunu vurgulayarak, “Lütfen, can güvenliğiniz için yolculuğun başladığı andan itibaren emniyet kemerini takmayı ihmal etmeyelim. Seyahatler, bizi sevdiklerimize kavuşturmak içindir; ayrılmak için değil.” şeklinde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Trafik Denetimleri Raporu: Emniyet ve Jandarma Ekiplerinden Açıklama
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz