Şifalı bir bitki olması ile ünlenen karabuğday hakkında açıklamalarda bulunan Vali Özarslan, tohumlarından elde edilen unun glutensiz olduğunu belirterek çölyak hastaları için büyük önem arz ettiğini de söyledi. Arıcılıkta kullanılabilen önemli bal bitkilerinin arasında yer alan karabuğdayın önemine değinen Özarslan, birçok yemeğin yapımında kullanıldığını da vurguladı.
Sino’ta ekimi gerçekleştirilen karabuğdayın Çiftçiler için gelir kapısı oluşturduğunu vurgulayan Özarslan, “Elde edilen ürünün Sinop mantısı yapımında kullanılması ve karabuğdaylı Sinop mantısı adı altında marka değeri oluşturulmasını planlıyoruz.” şeklinde konuştu.
2024 yılında 3 farklı rakımda denemesi yapılan karabuğdayın tarım için önemli bir yeri olduğunu belirten Özarslan, Sinop’ta başarıyla sonuçlandığını vurguladı. 2025 yılı üretim sezonunda yaklaşık yüz dekarlık alanda üretim yapmayı hedeflediklerine ifade eden Vali Özaslan, karabuğday üretiminin tarım sektörüne önemli bir katkı sağladığının altını çizdi. Vali Özarslan üreticilere, çiftçilere ve İl Tarım Orman Müdürlüğü’ne teşekkürlerini de iletti. Düzenlenen etkinliğe İl Jandarma Komutanı Albay Ferhat Kuran ile İl Tarım ve Orman Müdürü Fatih Önlem de katıldı.
Yorumlar kapalı.