1. Haberler
  2. Hayat
  3. Ağırlık kaldıranlar dikkat: Meğer hiç faydası yokmuş! Bilimsel araştırmadan çarpıcı sonuçlar

Ağırlık kaldıranlar dikkat: Meğer hiç faydası yokmuş! Bilimsel araştırmadan çarpıcı sonuçlar

featured
service

Sports Medicine adlı hakemli dergide yakın zamanda yayımlanan ve çalışmaların incelendiği araştırma, her gün spor salonuna giden müdavimlerin fiziksel antrenmana nasıl yaklaştığıyla ilgili kilit çıkarımlar sunabilir.

OdaTV’de yer alan habere göre, Florida Atlantik Üniversitesi’nden bilim insanlarına göre kas geliştirmeyi hedefleyenler, kas gelişimini en iyi seviyeye getirmek ya da sakatlanma riskini en aza indirmek için tükenme noktasına 0-5 tekrar kala durulan bir ‘etkili alan’ içinde çalışmalı.

Kuvvet antrenmanlarında ise kişinin, kasları tükenme noktasına kadar zorlamak yerine daha ağır yüklere doğru çalışması gerektiğini söylüyorlar.

Kapsamlı yeni araştırmada, antrenman yapan bir kişinin tükenmeye ne kadar yaklaştığıyla, nihayetinde kas kütlesi ve gücünde elde edilen kazanç arasındaki ilişkiyi daha iyi anlamak için daha önce yapılmış 214 çalışma incelendi.

Bilim insanları şaşırtıcı bir şekilde, bir kişinin deposunda kalan tekrar sayısıyla kazandığı güç arasında kayda değer bir bağlantı bulamadı. Araştırmacılar bunun yerine, yük yoğunluğunun kişinin gücünü artırmada daha büyük bir rol oynayabileceğini söylüyor.

Öte yandan kas büyümesinin, tükenmeye daha çok yaklaşılan setler yapıldıkça arttığı anlaşılıyor.

Bu durum, tükenmeye yönelik antrenman yapmanın, kas lifleri üzerindeki mekanik gerilimi etkilediğine işaret ederken bunun kas büyümesi açısından kritik önem taşıdığı biliniyor.

Bulgular, tükenmeye yönelik antrenman yapmanın zorluklarını vurguluyor. Zorlayıcı ve toparlanması daha zor olabilen bu antrenmanlar, uzun vadede genel performansı da sekteye uğratabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ağırlık kaldıranlar dikkat: Meğer hiç faydası yokmuş! Bilimsel araştırmadan çarpıcı sonuçlar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz