1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. 7 yıl önce yapmaya başladı dünyaya açıldı! Japonya, Amerika, İspanya… 40 çeşit ürünün tozu bile kalmıyor

7 yıl önce yapmaya başladı dünyaya açıldı! Japonya, Amerika, İspanya… 40 çeşit ürünün tozu bile kalmıyor

featured
service

Ev ekonomisine destek amacıyla başladığı girişiminde, tencerelerde kaynattığı reçellerini şimdi yurt dışı pazarında sunan Sevgül Batur, Nazilli’nin Dallıca Mahallesi’nde kurduğu işletmesinde 20’den fazla kadına istihdam sağlıyor. Batur’un başarı hikayesi, sadece reçellerle sınırlı değil; aynı zamanda taze incirden elde ettiği incir cipsleri ile de dikkat çekiyor.

Sevgül Batur, Aydın’ın geleneksel ürünlerini dünya pazarına taşıma hedefiyle hareket ediyor. Şu anda ürünleri Hollanda, Almanya ve İspanya’da marketlerde yer alıyor. Ayrıca, Amerika, Japonya ve İrlanda gibi birçok ülkeden siparişler alıyor. Batur, devlet desteğiyle işletmesini büyütüp, kendi ismi ve markası ile uluslararası alanda önemli bir marka olmayı hedefliyor.

Batur’un, taze incirden ürettiği incir cipsleri, Nazilli ve Aydın’ın en değerli ürünleri arasında yer alıyor. Artan talepler üzerine hem ürün çeşitliliğini hem de üretimini artırdığını belirten Batur, 2015-2016 yılında başladıkları işi 2024 yılına kadar daha da büyüttüklerini ifade etti. En kaliteli ve taze incirlerin özenle elden geçirildiğini ve özel kurutma alanlarında hijyenik koşullarda kurutulduğunu belirtti.

aydin-nazillide-2.jpg

Batur, taze incir cipslerinin kışın da taze gibi tüketilebileceğini vurguladı. İncirlerin güneş görmeyen alanlarda kurutulmasının, kokusunu ve aromasını korumasını sağladığını açıkladı. Nazilli’nin bereketli incirleri, şimdi Türkiye’nin dört bir yanına ve Avrupa’ya gönderiliyor. Ayrıca, Amerika’da da bu sezon taze incir cipsi tüketicilerle buluşacak.

Sevgül Batur’un başarı hikayesi, sadece Aydın’ın değil, tüm Türkiye’nin gururu haline geldi. Geleneksel tatları uluslararası lezzetlere dönüştüren Batur, Nazilli’nin incir cipsini denemenizi tavsiye ediyor ve bu değerli ürünün her eve bereket getirmesini umuyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
7 yıl önce yapmaya başladı dünyaya açıldı! Japonya, Amerika, İspanya… 40 çeşit ürünün tozu bile kalmıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz