1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. e-Ticaretteki iade masraflarının tüketiciye yansıtılması 1 yıl ertelendi

e-Ticaretteki iade masraflarının tüketiciye yansıtılması 1 yıl ertelendi

featured
service

E-ticaret hacminde yaşanan artışın, tüketiciler için belirsizlikler yaratabileceği ve bu nedenle mesafeli sözleşmelerin öneminin arttığı belirtilen açıklamada, tüketicilerin mağduriyetlerini önlemek amacıyla düzenlemelerin titizlikle yapıldığı kaydedildi. Açıklamada, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği kapsamında yapılan düzenlemelerin, Avrupa Birliği mevzuatındaki güncellemeleri takip ederek iç hukuka entegre edildiği ifade edildi.

Yeni düzenlemeyle, cayma hakkının kullanılabileceği mal ve hizmetlere ilişkin sınırlamaların ve iade masraflarının sözleşmeyle tüketici tarafından karşılanabileceğine dair hükümlerin ertelendiği, bu sayede vatandaşların gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin cayma haklarını kullanmaya devam etmelerinin sağlandığı belirtildi. Ayrıca, yurt dışı menşeli e-ithalatın ücretsiz kargo, iade ve fırsat indirimleri gibi cazip tekliflerle kalitesiz ve güvensiz ürün talebini artırabileceği, bu nedenle tüketici mağduriyetlerinin önlenmesinin hedeflendiği ifade edildi.

Açıklamada, iç piyasadaki dengesiz ve kontrol dışı e-ticaret pazarının önlenmesi ve yerli satıcıların haksız rekabete uğramasının engellenmesi gerektiği vurgulandı. Bakanlık, tüketicileri ve iç piyasada üretim ve istihdama katkı sağlayan üreticileri korumak için çalışmalarını sürdürecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
e-Ticaretteki iade masraflarının tüketiciye yansıtılması 1 yıl ertelendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz