1. Haberler
  2. Gündem
  3. Bu Hatalar Sizi Sokakta Bırakabilir! Dolandırıcıların Yeni Tuzağına Düşenler Paralarını ve Hayallerini Kaybediyor!

Bu Hatalar Sizi Sokakta Bırakabilir! Dolandırıcıların Yeni Tuzağına Düşenler Paralarını ve Hayallerini Kaybediyor!

featured
service

Dolandırıcılar, özellikle popüler emlak sitelerinde sahte ilanlar oluşturarak uygun fiyatlarla kiralık ev arayan kişileri hedef alıyor. Son olayda, 50 kişi bu tuzağa düşerek toplamda 3 milyon TL kaybetti. Dolandırıcılar, kaporayı aldıktan sonra kayıplara karışıyor ve geriye sadece hayal kırıklığına uğramış mağdurlar kalıyor.

Dolandırıcılar 50 Kişiyi Tuzağa Düşürdü!

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Son dönemde artan dolandırıcılık vakalarına bir yenisi daha eklendi: Emlak dolandırıcılığı. Kendilerini savcı, polis ya da emlakçı olarak tanıtan sahtekarlar, emlak siteleri üzerinden yayınladıkları sahte ilanlarla onlarca vatandaşı tuzağa düşürüyor. Kiralık ev arayışında olan vatandaşlar, evi görmeden kapora gönderdikleri için binlerce lira zarara uğruyor. Uzmanlar, bu konuda uyarılarını yineliyor: “Evi görmeden asla kapora vermeyin!”

Uzmanlar Uyarıyor: “Evi Görmeden Para Göndermeyin!”

Avukat Sinan Keskin, bu tür dolandırıcılıkların önüne geçmek için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. “Kiralayacağınız veya satın alacağınız evi mutlaka yerinde görün. Kapora veya herhangi bir ödeme yapmadan önce evi gezip kontrol edin ve gerçek ev sahibiyle birebir görüşün” diyen Keskin, dolandırıcılık riskini en aza indirmenin yolunun dikkatli olmaktan geçtiğini belirtiyor.

“Uygun Fiyatlar Tuzağın Bir Parçası!”

Marmara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Murat Kırık ise sahte ilanların cazip fiyatlarla sunulduğuna dikkat çekiyor. “Bu tür ilanların fiyatları genellikle piyasanın çok altında oluyor. Aşırı cazip teklifler her zaman şüphe uyandırmalıdır” diyen Kırık, ilanlardaki fotoğrafların doğruluğunun mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini de vurguluyor.

Dolandırıcılara Dikkat! Yasal Güvencelerle Kendinizi Koruyun

Ödeme yapmadan önce sözleşmenin noter huzurunda yapılmasının dolandırıcılık riskini azaltacağını belirten uzmanlar, ödeme sırasında IBAN açıklamalarına “kapora bedeli” yazmanın da önemli bir güvenlik adımı olduğunu söylüyor. Bankalar aracılığıyla yapılan ödemelerin izlenebilir olduğunu belirten Keskin, mağdurların dolandırıcılara karşı yasal yollardan haklarını arayabileceğini hatırlatıyor.

Hayal Kırıklığını Önlemek İçin Dikkatli Olun!

Emlak ilanlarını incelerken şüpheci yaklaşmak, araştırma yapmak ve fiziksel olarak evi görmeden hiçbir ödeme yapmamak, dolandırıcılardan korunmanın en etkili yolları. Yetkililer, vatandaşları bu konuda dikkatli olmaya ve şüphe durumunda yetkili mercilere başvurmaya davet ediyor. Bu önlemleri alarak dolandırıcıların tuzağına düşmekten kaçınabilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu Hatalar Sizi Sokakta Bırakabilir! Dolandırıcıların Yeni Tuzağına Düşenler Paralarını ve Hayallerini Kaybediyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz