1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Altına yönelimler kazandıracak mı? Hedeflenen tutarlar ne kadar? Hepsi ve daha fazlası ekonomistin açıklamalarında!

Altına yönelimler kazandıracak mı? Hedeflenen tutarlar ne kadar? Hepsi ve daha fazlası ekonomistin açıklamalarında!

featured
service

Son yarıyılda yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve enflasyonun çoğalmasıyla beraber birikimlerini koruma gereksinimi dinleyen yatırımcıların, İslam Memiş’in ihtarlarını dikkate almaları ve doğru bir yatırım taktiği oluşturmaları ehemmiyet taşıyor. Altın gibi kıymetli metaller, tarihsel olarak kıymetini gözettiği için uzun vadeli bir yatırım taşıtı olarak seçim edilebilir.

Memiş, “Herkesi ‘Ona yönelin’ diyerek uyarıyorum. Ancak altın yatırımı da şuurlu ve doğru bir biçimde yapılmalı. Uzmanlardan destek almak ve piyasaları yakından takip etmek gerekiyor” diyerek yatırımcılara önerilerde bulundu.

Borsa İstanbul’da harekât gören pay bonoları yükseliş meylini sürdürüyor!

Kısa vadeli hasılat temennisiyle hareket etmek isteyenler için hangi çalgının daha çok kazandıracağı merak mevzusu. Gram altında hedef maliyet 1.880 TL olarak tanımlanmışken, gram gümüşte hedef maliyetler 25 dolar, 28 euro ve 32 TL olarak öngörülmüş.

Yatırımcıların, şuursuzca para gizlemek yerine altın gibi kıymetli metalleri seçim etmelerinin daha anlamlı bir alternatif olduğunu vurgulayan Memiş, altının tehlikesiz liman konumunu gözettiğini ve enflasyonla çabada tesirli bir taşıt olduğunu belirtti. Doğru bir altın yatırımı yapmanın da ehemmiyetli olduğunu vurgulayan Memiş, bu mevzuda uzmanlardan dayanak almanın ve piyasa hareketlerini takip faktörün ehemmiyetine dikkat çekti.

Borsa İstanbul endeksi için hedef maliyet ise 7.700 olarak belirtilmiş. Şahsi seçimler yönünde yatırım yapacak olan bir birey için ilk sırayı Borsa İstanbul oluştururken, 6 bin seviyelerine düşmesini beklemektedir. Finans uzmanı İslam Memiş ise bir ihtarda bulunarak ellerinde para bulunduran şahıslara sesleniyor. Yatırım yaparken altını göz arkasını etmemelerini belirtiyor. Düğün hazırlığı içerisinde olan çiftlerin özellikle altın alışverişlerini tez etmemelerini, gelecek sene altının 2.000-2.500 TL aralığında olabileceğini öngörmektedir.

Memiş’e göre altın, senenin ilk yarısında dolar dayanağı alacakken, ikinci yarıda ons maliyetinden destek alması beklenmektedir. Fed evveli dolar karşısında tüm çalgıların dar bant aralığında hareket etmesinin nedeni ise bilinmezlik ve kafa karışıklığıdır.

Not: Bu bir uzman yorumudur. Yatırım önerisi olarak idrak edilmemelidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Altına yönelimler kazandıracak mı? Hedeflenen tutarlar ne kadar? Hepsi ve daha fazlası ekonomistin açıklamalarında!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz