1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kredi borcu olanlar dikkat! Borçlar 6 ay ertelendi

Kredi borcu olanlar dikkat! Borçlar 6 ay ertelendi

featured
service

Şimşek, bu kararla beraber depremzede esnaf ve sanatkarların yaralarını sarmak için ellerinden geleni yaptıklarını vurgulayarak, “Hükümet olarak depremzede yurttaşlarımızın yanındayız. Onlara hem parasal hem de manevi destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Bu şehirlerde 64 bin 191 esnaf ve sanatkarın 9,5 milyar lira kredi bakiyesi olduğunu belirten Şimşek, “Kahramanmaraş merkezli zelzeleler sonrasında afet bölgesi duyuru edilen yerlerde zelzele sebebiyle firması hasar gören esnaf ve sanatkarımıza Ulus Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine müracaat koşulu aranmaksızın 6 ay daha faizsiz erteleme getiriyoruz.” dedi.

Bakan Şimşek, yaptığı açıklamada, Adıyaman, Kahramanmaraş, Hatay, Malatya, Osmaniye şehirleri ve bağlı ilçeleriyle Gaziantep şehrinin İslahiye ve Nurdağı ilçelerinde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarların mağduriyetlerini gidermek için mevzuat çalışmalarını bitirdiklerini bildirdi.

Türkiye’nin güneydoğusunda 6 Şubat’ta alana gelen zelzeleler sonrasında hasar gören esnaf ve sanatkarlara Hükümet’deri büyük destek geldi. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Ulus Bankası tarafından kullandırılan Hazine faiz destekli kredilerin 6 ay daha faizsiz erteleneceğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kredi borcu olanlar dikkat! Borçlar 6 ay ertelendi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz