1. Haberler
  2. Gündem
  3. Günde 500 tane dikiyor, Türkiye’nin her yerine satılıyor: 300 TL’ye kadar fiyat biçiliyor

Günde 500 tane dikiyor, Türkiye’nin her yerine satılıyor: 300 TL’ye kadar fiyat biçiliyor

featured
service

Aslanhan, genellikle kadın şalvarları ürettiklerini belirterek, “Burası hem imalat hem de toptan satış yeri. Diyarbakır’a ait şalvarlar ve İç Anadolu Bölgesi’ne ait şalvar modellerini dikiyoruz. Burada halk genelde kendi yöresine ait şalvarlar giydiği için en çok Diyarbakır şalvarı dikiyoruz. Türkiye genelinde daha çok iki çeşit şalvar modelleri kullanılıyor. Biri ağı yukarıda olan, diğeri de ağı aşağıda olandır. Diyarbakırlılar da ağı aşağıda olanı kullanıyorlar. Çünkü edebe daha yakın olduğu için” dedi.

Diyarbakır şalvarları, Türkiye’nin dört bir yanına gönderiliyor. Aslanhan, Batı illerinde satışların yüksek olduğunu ve mevsimlik tarım işçileri ile köylerde yaşayanların sıklıkla şalvar aldığını belirtti. Ayrıca, bazı kadınlar ve erkekler düğünlerde giymek amacıyla da şalvar satın alıyor.

Şalvar üretiminde 25 yılı geride bırakan Aslanhan, günlük olarak 500 şalvar diktiklerini açıkladı. Kadın şalvarlarının birim fiyatı 150 TL, erkek şalvarlarının 300 TL ve çocuk şalvarlarının ise 50 TL olarak belirlendi. Kumaşların genellikle Bursa’daki kumaş fabrikalarından temin edildiğini belirten Aslanhan, Diyarbakır şalvarlarının kalite ve gelenekselliğiyle dikkat çektiğini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Günde 500 tane dikiyor, Türkiye’nin her yerine satılıyor: 300 TL’ye kadar fiyat biçiliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz