1. Haberler
  2. Gündem
  3. TİKA, Srebrenitsa’da Soykırımı Anma Müzesi Kuracak

TİKA, Srebrenitsa’da Soykırımı Anma Müzesi Kuracak

featured
service

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da, 1995 yılında Sırp güçleri tarafından gerçekleştirilen soykırımın anısını yaşatmak amacıyla bir müze kuracak.

Eski akümülatör fabrikası, bu müzenin kurulacağı sembolik mekân olarak seçildi. TİKA ve Srebrenitsa Anıt Merkezi arasında imzalanan protokol kapsamında yapılacak olan müzenin temeli atılıyor. Törende TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Srebrenitsa Anıt Merkezi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aida Barucija, Müdür Emir Suljagic ve TİKA Bosna Hersek Koordinatörü Erdinç Işık da yer aldı.

TİKA Başkanı Kayalar, müzenin inşası için gerekli çalışmaların 3 yıldır sürdüğünü belirtti. Kayalar, “Müze, soykırımın yaşandığı önemli bir yer olacak. Çatısının tadilatı ve tesisat işlemleri tamamlandı. Şimdi hızlı bir şekilde müze çalışmalarına başlayacağız,” dedi. Ayrıca, müzenin açılışının önümüzdeki yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla yapılmayı planladığı ifade edildi.

Müzede ayrıca, Srebrenitsa Anıt Merkezi Müdürü Emir Suljagic de, Türkiye’nin Srebrenitsa’ya olan katkılarını vurguladı. Bu müze vesilesiyle hem kurbanların anısının yaşatılacağını hem de Srebrenitsa’nın hikayesinin doğru bir şekilde anlatılacağını belirtti. Suljagic, “Bu müze, sadece geçmişi değil, geleceği de şekillendirmek için önem taşıyor,” diyerek sözlerine devam etti.

11 Temmuz 1995 tarihinde Srebrenitsa’da yaşanan trajik olayda, Bosnak siviller hem BM korumasındaki alanlardan çıkarılmış hem de 8 binden fazla Boşnak erkek soykırıma uğramıştır. Müzede, yaşanan bu acıların yanı sıra daha önce görülmemiş çeşitli materyallerin de sergileneceği duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
TİKA, Srebrenitsa’da Soykırımı Anma Müzesi Kuracak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz