1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yemen Hükümeti’nden Husilere Kınama: BM Ofisi’ne Baskın Yapıldı

Yemen Hükümeti’nden Husilere Kınama: BM Ofisi’ne Baskın Yapıldı

featured
service

Yemen hükümeti, İran destekli Husilerin Sana’daki Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği merkezine düzenlediği baskını şiddetle kınadı. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, uluslararası kuruluşların ve çalışanlarının güvencelerini sağlamak için merkezlerini Aden’e taşımaları gerektiği ifade edildi.

Husilerin, 13 Ağustos’ta gerçekleşen bu baskında BM İnsan Hakları Ofisi’ne yönelik ‘sistematik’ bir saldırıda bulunduğu belirtiliyor. Açıklamada, Yemen Dışişleri Bakanlığı, bu eylemi ve ofisteki belgelere el konulmasını kınadı.

Yemen hükümeti, uluslararası topluma da insani yardım çalışanlarının derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması için Husilere baskı yapılması gerektiğini iletti. Ayrıca, tüm uluslararası kuruluşlara çalışmaları ve personel güvenliği için merkezlerini geçici başkent Aden’e taşımaları tavsiye edildi.

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, Husilerin ofisi bastığını ve çalışanları gözaltına aldığını bildirdi. Husiler ise, insani yardım kuruluşları adı altında çalışan ‘ABD-İsrail casus ağı üyelerini’ gözaltına aldıklarını iddia etti.

Yemen’de Husiler, Eylül 2014’ten bu yana başkent Sana ve civar bölgelerdeki denetimi elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon gücü, 2015’ten beri Yemen hükümetine destek vermekte ve Husilere karşı mücadele etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yemen Hükümeti’nden Husilere Kınama: BM Ofisi’ne Baskın Yapıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz