1. Haberler
  2. Gündem
  3. Nijerya’da Operasyon: 147 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Nijerya’da Operasyon: 147 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

featured
service

Nijerya, son günlerde terör örgütleri Boko Haram ve DEAŞ’ın Batı Afrika kolu ISWAP ile silahlı çetelerle mücadelesine hız kesmeden devam ediyor. Ülke genelinde düzenlenen operasyonlarda, sadece bir hafta içinde 147 terörist ve silahlı çete üyesi etkisiz hale getirildi.

Nijerya Savunma Bakanlığı’nın Medya Operasyonları Direktörü Edward Buba, gerçekleştirdikleri operasyonlarla ilgili yaptığı açıklamada, terör savunma güçlerinin büyük bir başarıya imza attığını belirtti. Buba, “Operasyonlar kapsamında toplamda 147 terörist ve silahlı çete üyesi öldürüldü, onlarca diğer çete üyesi de yaralandı” diye konuştu.

Buba ayrıca, operasyonlar sırasında fidye için rehin alınan 113 kişinin kurtarıldığı ve bu süreçte 74 silah ile önemli mühimmatın ele geçirildiğini de vurguladı.

Nijerya, uzun bir süredir silahlı çeteler ve terör örgütü saldırılarıyla sarsılmakta. Ülkede, insan kaçırma suçunun cezası idam cezası olmasına rağmen fidye için kaçırma olayları sıkça devam ediyor. Silahlı gruplar genellikle kuzey bölgelerdeki köyleri, okulları ve yolcuları hedef alarak fidye talep etmekte. Bu durum, halkın güvenliğini büyük ölçüde tehdit etmeye devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Nijerya’da Operasyon: 147 Terörist Etkisiz Hale Getirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz