1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas, İsrailli Yerleşimcilerin Saldırısını Kınadı

Hamas, İsrailli Yerleşimcilerin Saldırısını Kınadı

featured
service

Hamas, İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da gerçekleştirdiği saldırıyı kınadı. Saldırıda, İsrailli yerleşimcilerin, Cit köyünde bir Filistinliyi öldürdüğü ve çok sayıda evi ateşe verdiği bildirildi. Reşid Muhammed Sedde isimli bir vatandaşın hayatını kaybettiği bu olay, Filistin topraklarına yönelik saldırı olarak değerlendirildi.

Hamas, Batı Şeria’daki Filistinlilere, “işgalci İsrail’e karşı ayaklanma” çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, “Masumların kanı boşa gitmeyecek ve işgalci İsrail’in laneti olacaktır” ifadelerine yer verildi.

İslami Cihad Hareketi de benzer bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin, İsrail ordusunun koruması altında köye saldırdığını belirtti. 7 Ekim tarihinden bu yana, işgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te, İsrail askerleriyle birlikte yaşanan çatışmalarda 633 Filistinli hayatını kaybederken, yaklaşık 5,400 kişi yaralandı.

Bu tür saldırılar, işgalci İsrail’in, Batı Şeria’daki Filistin halkına yönelik yaklaşımını ve imha planlarını gözler önüne seriyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas, İsrailli Yerleşimcilerin Saldırısını Kınadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz