1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. İfade özgürlüğüne karşı hareket ettiği gerekçesiyle Twitter’dan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’ne dava!’

İfade özgürlüğüne karşı hareket ettiği gerekçesiyle Twitter’dan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’ne dava!’

featured
service

X tarafından yapılan açıklamalarda, açılan dava kapsamında CCDH’nin 4 temel başlık altında yargılandığı ifade ediliyor. Bu maddeler şöyle:

X’in resmi internet sitesindeki açıklamaya göre sorunun özü, ifade serbestliği. Elon Musk ve takımı, ifade hürlüğünü sağlayabilmek ismine yoğun mücadele sarf ettiklerini ancak CCDH’nin palavra yanlış ifadelerle X üzerinde baskı kurmaya çalıştığını söylüyorlar. Hatta X’in iddiasına göre CCDH yetkilileri, özellikle de reklamverenlerin üzerine oynayarak, platformun yaptığı işleri baltalamaya ve para kazanmasını yasaklamaya çalışıyor.

Geçtiğimiz sene milyarder iş insanı Elon Musk tarafından satın alınan ve şimdilerde de yine markalaşma sürecini büyük miktarda bitiren X -namıdiğer Twitter- ile alakalı ehemmiyetli bir büyüme yaşandı. Firma, Amerika Birleşik Devletleri ve İngiltere gibi birkaç ülkede merkezi bulunan Dijital Nefretle Gayret Merkezi’ne CCDH dava açtığını duyurdu. X, CCDH’yi firmayla alakalı “lobicilik yapmak”la yargılıyor. Gelin hep beraber bu soruna yakından bakalım.

Yukarıdaki maddelerin hepsi ehemmiyetli. Ancak bunlar arasındaki en ehemmiyetli mesele, “bilgilere yasa dışı yollarla erişmek ve bunları makûsa kullanmak”. X, bununla alakalı bazı misaller veriyor. Gelin şimdi de bu misallere yakından bakalım.

Dünyanın en popüler sosyal medya tahlil firmaları arasında yer alan Brandwatch da bu sorunun içinde. X’in açıklamasına göre Brandwatch, bundan kısa bir müddet evvel kendilerine erişti ve CCDH yetkililerinin bilgilere yetkisiz ulaşım sağladığını, bu bilgileri kullanarak da bağlamından koparılan bir araştırma yayınlandığını bildirdi. Mevzubahisi araştırma, dünyanın en büyük haber ajanslarından Bloomberg aracılığıyla servis edildi.

X’in dava hücumu üzerinde CCDH’den de sert açıklamalar geldi. Yapılan açıklamalarda, CCDH’nin avukatlar aracılığıyla susturulmaya çalışıldığı belirtildi. “Milyarderler bize veya avukatımıza zorbalık edemez” biçiminde konuşan CCDH yetkilileri, kendi davalarını korunacaklarını söylediler. CCDH CEO’su Imran Ahmed ise “Elon Musk’ın eylemleri, dürüst tenkidi ve bağımsız araştırmayı susturmak için küstahça bir teşebbüsü temsil ediyor.” biçiminde konuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İfade özgürlüğüne karşı hareket ettiği gerekçesiyle Twitter’dan Dijital Nefretle Mücadele Merkezi’ne dava!’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz