1. Haberler
  2. Gündem
  3. Blinken, İsrail Ziyaretinde Önemli Görüşmeler Yapacak

Blinken, İsrail Ziyaretinde Önemli Görüşmeler Yapacak

featured
service

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, bölge turu kapsamında 18 Ağustos’ta İsrail’i ziyaret edeceğini açıkladı. İzlediği program dahilinde öncelikle Başbakan Binyamin Netanyahu ile 19 Ağustos Pazartesi günü bir araya gelmesi bekleniyor.

Blinken’ın ziyaretinin öncelikli gündemi, İsrail ile Hamas arasında süregelen esir takası ve ateşkes müzakereleri olacak. Ayrıca, İran ile yükselen gerilimin de masaya yatırılması planlanıyor.

Bu çerçevede, Blinken’ın Netanyahu’ya ateşkesi kabul etmesi konusunda baskı yapması bekleniyor. Ziyaret programı sadece İsrail ile sınırlı kalmayacak; Katar ve Mısır da ziyaret edilecektir.

İsrail ile Hamas arasında esir takası ve Gazze Şeridi’nde ateşkes sağlanmasına yönelik olarak Katar’ın başkenti Doha’da dün ve bugün müzakereler gerçekleştirilmişti. Görüşmelere Katar Başbakanı ve Dışişleri Bakanı Şeyh Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü Bill Burns, Mısır İstihbarat Başkanı Abbas Kamil ve Mossad Direktörü David Barnea öncülüğündeki heyetler katıldı. Müzakere sürecinin “iyi geçtiği” belirtilmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Blinken, İsrail Ziyaretinde Önemli Görüşmeler Yapacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz