1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. ABD’de Temmuz Ayında Konut Başlangıçları Düşüş Gösterdi

ABD’de Temmuz Ayında Konut Başlangıçları Düşüş Gösterdi

featured
service

Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni inşaatlara başlanma sayısı, Temmuz ayında düşük bir performans sergileyerek %6,8’lik bir azalma yaşadı. Bu veriler, ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklandı ve bir önceki aya göre 1 milyon 238 bin konut başlangıcının gerçekleştiğini ortaya koydu.

Piyasalardaki beklenti ise, bu dönemde 1 milyon 340 bin yeni konut yapılması yönündeydi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise konut başlangıçları aylık %1,1 artış göstererek 1 milyon 329 bin seviyesine ulaşmıştı. Ancak Temmuz’da, yıllık bazda bakıldığında bu sayı %16’lık bir düşüşle belirlendi.

Ayrıca, ülke genelinde verilen inşaat izinleri de Temmuz ayında beklentilerin altında kaldı. Bu sayı, aylık %4’lük bir azalmayla 1 milyon 396 bine geriledi. Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyeye ulaşan inşaat izinleri için piyasalarda 1 milyon 430 bin beklentisi vardı. Haziran ayındaki verilere göre ise, inşaat izinleri %4 artış göstererek 1 milyon 454 bin olarak kaydedilmişti.

Yıllık bazda da inşaat izinleri %7’lik bir düşüş gösterdi. Tüm bu veriler, konut piyasasında yaşanan yavaşlamanın devam ettiğine işaret ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD’de Temmuz Ayında Konut Başlangıçları Düşüş Gösterdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz