1. Haberler
  2. Gündem
  3. Guinness Rekorlar Kitabı’na giren senarist Safa Önal yaşamını yitirdi

Guinness Rekorlar Kitabı’na giren senarist Safa Önal yaşamını yitirdi

featured
service

Akılda senaryocu Safa Önal, 92 yaşında yaşamını kaybetti. 395 senaryosu filme çekilen Önal, “Senaryosu En Çok Filme Çekilen Senaryocu” dalında Guinness Rekorlar Kitabı’na girmişti.Akılda senaryocunun ölümünü Senaryo ve Diyalog Yazarı Sinema Yapıtı Sahipleri İş Birliği SENARİSTBİR sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.Yapılan paylaşımda, “Türkiye sinemasının duayenlerinden kıymetli senaryocu, rejisör ve yazar Safa Önal’ı kaybetmenin derin yeisini yaşıyoruz. Başta ailesi ve hoşlananları olmak üzere hepimizin başı sağ olsun. Cenaze bilgileri daha sonra paylaşılacaktır.” ifadelerine yer verildi.

“Vesikalı Yarim”, “Ağaçlar Ayakta Can Verir”, “Tatar Ramazan”, “Tatlı Nigar”, “Hekim Civanım” gibi filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren akılda senaryocu Safa Önal, 92 yaşında hayatını yitirdi.

SAFA ÖNAL KİMDİR?İstanbul’da 17 Aralık 1930’da dünyaya gelen senaryocu, rejisör ve yazar Önal, yazarlığa 1945’te kısa hikayeler kaleme alarak başladı.Önal, “Vesikalı Yarim”, “Ağaçlar Ayakta Can Verir”, “Ah Hoş İstanbul”, “Ah Müjgan Ah”, “Dila Hanım”, “Tatar Ramazan”, “Tatlı Nigar”, “Hekim Civanım” gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı.Filme çekilmiş 395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na da giren akılda senaryocu, 1973’te rejisörlüğe başladı ve 40’a yakın film yönetti.Yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi ehemmiyetli şenliklerden çok rakamda ödül kazanan Önal, laf yazarı, sunucu Sezen Cumhur Önal’ın da kardeşidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Guinness Rekorlar Kitabı’na giren senarist Safa Önal yaşamını yitirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz