1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. BYD’nin ardından bir dünya devi daha Türkiye’ye geliyor! Yiğit Akü ile anlaştı: Türkiye elektrikli araç üssü oluyor

BYD’nin ardından bir dünya devi daha Türkiye’ye geliyor! Yiğit Akü ile anlaştı: Türkiye elektrikli araç üssü oluyor

featured
service

Elektrikli otomobil piyasasının büyümesiyle, Türkiye öncü olma yolunda ilerliyor. BYD’nin yatırımının ardından bir yatırım daha gerçekleşecek. Dünya devlerinden birisi daha Türkiye’yi tercih etti. Yiğit Akü ile anlaşarak, Türkiye elektrikli otomobil merkezi haline gelecek. İşte tüm detaylar…

Çin’in en büyük lityum üreticilerinden Ganfeng Lithium, Türkiye’de batarya fabrikası kurma kararı aldı. Ankara merkezli Yiğit Akü ile anlaşma sağlayan şirket, Türkiye’ye yapacağı 500 milyon dolarlık yatırımla elektrikli araç dünyasında dengeleri değiştirmeye hazırlanıyor.

Dünyanın en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD’nin Manisa’da fabrika kurmasının ardından, Ganfeng Lithium’un da Türkiye’yi tercih etmesi, Türkiye’nin küresel elektrikli otomobil üretiminde kritik bir merkez haline geldiğinin sinyallerini veriyor.

Yeni batarya fabrikası, yılda 5 GWh kapasiteyle üretim yapacak ve 100, 280 ve 314 Ah kapasiteli lityum iyon hücreleri üretip batarya paketlerine dönüştürecek. Üretilecek hücreler, enerji depolama sistemlerinde kullanılmakla kalmayacak, Avrupa’ya da ihraç edilecek.

Dünyanın üçüncü büyük lityum karbonat/hidroksit üreticisi olan Ganfeng Lithium, batarya sektöründeki deneyimini Türkiye’ye taşıyarak yerli enerji depolama sistemleri sektörüne de ciddi katkı sağlamayı hedefliyor. Çinli devin katı hâl hücre üretimi alanındaki uzmanlığı, Türkiye’nin enerji depolama çözümlerinde yeni bir çağ açacak.

Bu dev hamle, Türkiye’yi küresel elektrikli araç endüstrisinde vazgeçilmez bir aktör yapma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
BYD’nin ardından bir dünya devi daha Türkiye’ye geliyor! Yiğit Akü ile anlaştı: Türkiye elektrikli araç üssü oluyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz