1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SGK açıkladı: Borç ödemeleri uzatıldı

SGK açıkladı: Borç ödemeleri uzatıldı

featured
service

ANKA’da yer alan habere göre, SGK, yaptığı yazılı açıklamada, sigortalı ve patronların her türlü borçlarının son ödeme zamanının uzatıldığını duyurdu. SGK’nın açıklamasında şunlar kaydolundu:

ANKARAGÜNDEM – Sosyal Güvenlik Müesseseyi SGK, sigortalı ve patronların cari yarıyıl prim borçları, yapılandırma borçları ve öteki her türlü borçlarının son ödeme zamanının 3 Ağustos’a kadar uzatıldığını açıkladı.

Alana gelen bu yoğunluktan dolayı sigortalı ve patronlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, son ödeme tarihi 31 Temmuz 2023 olan cari yarıyıl prim borçları, yapılandırma borçları ve öteki her türlü borçlarının son ödeme süresi, 5510 rakamlı Kanun’un 100. maddesinin 4. fıkrasına sabredilerek 3 Ağustos 2023 tarihi saat 23.59’a kadar uzatılmış olup, bu tarihe kadar yapılacak ödemeler legal süresi içerisinde yapılmış sayılacaktır.

Sigorta prim teşvik ve yardımlarından faydalanmaya devam edilebilmesi, vaktinde ödenmeyen primler sebebiyle gecikme cezası ve gecikme zammına maruz kalınmaması ve yapılandırma ödeme tasarılarının ihlal edilmemesi açısından, belirtilen tarihe kadar alakalı borçların ödenmesi ehemmiyet talep etmektedir.” HABER MERKEZİ

“Sigorta primi ve yapılandırma borçlarının son ödeme tarihinin aynı güne denk gelmesinden dolayı müessese tahsilat sistemimizde yoğunluk alana gelmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK açıkladı: Borç ödemeleri uzatıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz