1. Haberler
  2. Gündem
  3. Türkiye’de Hava Kampüs Uygulaması Başlıyor: Amatör ve Sportif Havacılığa Yeni Bir Soluk

Türkiye’de Hava Kampüs Uygulaması Başlıyor: Amatör ve Sportif Havacılığa Yeni Bir Soluk

featured
service

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, amatör ve sportif havacıların hava kampüs uygulaması sayesinde yeni iniş kalkış alanlarına kavuşacağını duyurdu.

Bakan Uraloğlu, uygulamanın, Türkiye’yi amatör ve sportif havacılıkta önemli bir merkez haline getirme hedefi taşıdığını ifade ederek, “Uygulama ile 5,700 kilograma kadar olan sabit kanatlı hava araçlarından, insansız hava araçlarına kadar bir dizi alanda iniş kalkış yapma imkanı sunacağız.” dedi.

Yeni alanların artması ile havaalanlarındaki yoğunluğun azalacağını ve amatör havacılığın gelişeceğini vurgulayan Uraloğlu, “Artık uçuş planı sunmadan hava sahası tanımlama imkanı olacak. Bu durum, havacılar için büyük bir kolaylık sağlıyor.” şeklinde konuştu.

Uygulama için başvuruların Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM)’ne yapılacağını belirten Uraloğlu, mevcut izinli alanların doğrudan ‘hava kampüs’ olarak kabul edileceğini belirtti. Hava kampüsü kuracakların, yer seçiminde mania kriterlerine dikkat etmesi gerektiğinin altını çizdi.

Hava kampüsü inşa etmek isteyenlerin üç yıl içinde inşaatı tamamlaması gerektiğini hatırlatan Uraloğlu, ticari amaçlı alanlar için izinlerin her yıl yenilenmesi gerektiğini ifade etti. Gerekli şartları sağlamayan kampüslerin izinlerinin SHGM tarafından iptal edileceğini ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Türkiye’de Hava Kampüs Uygulaması Başlıyor: Amatör ve Sportif Havacılığa Yeni Bir Soluk
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz