1. Haberler
  2. Gündem
  3. Dünya Doktorları Derneği İnsani Yardım Çalışanlarına Destek Çağrısı Yapıyor

Dünya Doktorları Derneği İnsani Yardım Çalışanlarına Destek Çağrısı Yapıyor

featured
service

Dünya Doktorları Derneği (DDD) Başkanı Hakan Bilgin, 7 Ekim 2023’ten bu yana İzrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybeden insani yardım çalışanlarının sayısının yaklaşık 300’e ulaştığını duyurarak, bu alanda çalışan gönüllülere destek çağrısında bulundu.

19 Ağustos Dünya İnsani Yardım Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan Bilgin, Gazze’de 2 milyon 300 bin kişiden %85’inin yerinden edildiğini belirtti. Resmi verilere göre yaklaşık 40 bin kişi yaşamını yitirmişken, ölen çocukların sayısı ise 16 bine ulaşmıştır. Enkaz Altında Kalanlar

Bilgin, çevredeki tehlikeleri vurgulayarak, “Enkaz altında 10 binden fazla Filistinli kalmış durumda, bölge adeta toplu mezar haline gelmiştir” ifadelerini kullandı.

Dünya Doktorları’nın Gazze’de 78 kişilik bir ekibi aktif olarak çalışmakta. Ancak, bu çalışanlar da saldırıların hedefi olmaktadır. Bilgin, “Yardımcılara yardım yapmamız gerekiyor” diyerek insani yardım çalışanlarına yönelik destek faaliyetlerinin önemine değindi ve önümüzdeki süreçte bu konuda adım atılması gerektiğinin altını çizdi. Hastanelerin Durumu Korkutucu

Gazze’deki sağlık altyapısının büyük bir tahribat yaşadığını belirten Bilgin, hastanelerin yalnızca %44’ünün kısmen işlevsel olduğunu ifade etti. Bu durum, binlerce hasta ve yerinden edilmiş insanın hayatını tehlikeye atıyor.

Bilgin, tüm devletlere çağrıda bulunarak, sivillerin, hastaların ve sağlık personelinin korunması ve insani yardıma erişimin sağlanması için gerekli adımların atılmasını talep etti. Ayrıca, İsrail hükümetine bu konuda baskı yapılmasının öneminden bahsetti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Dünya Doktorları Derneği İnsani Yardım Çalışanlarına Destek Çağrısı Yapıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz