1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Asgari ücretli çalışanlar dikkat! Çok kötü haber: Asgari ücret zammı boşa düştü! Maaşların üstüne çıktı

Asgari ücretli çalışanlar dikkat! Çok kötü haber: Asgari ücret zammı boşa düştü! Maaşların üstüne çıktı

featured
service

HAYATA MALİYETİ

Yiyecek tüketmesi ile giyim, ev kira, elektrik, su, yakıt, erişim, eğitim, sağlık ve eşi gereksinimler için yapılması gerekli öteki aylık tüketmelerinin toplam meblağı da paylaşıldı ve yapılan açıklamada öteki deyişle muhtaçlık hududu ise 37 bin 974 TL’ye çıktığı aktarıldı.

Bekar bir çalışanın ‘hayata maliyeti’ de aylık 15 bin 123 TL olduğu ifade edilerek araştırma yiyecek enflasyonunda da çoğalış olduğunu ortaya koyduğu paylaşıldı.

Ankara’da yaşayan dört karakter bir ailenin yiyecek için yapması gereken minimum tüketme meblağındaki çoğalış bir evvelki aya göre yüzde 12,38 oranında hakikatleştiği belirtilerek böylece Mayıs 2022’den bu yana ilk defa çift haneli çoğalış kaydolunduğu vurgulandı.

37 BİN LİRAYI GEÇTİ

Türk-İş’in Temmuz ayına ait açlık ve muhtaçlık hududu ile alakalı açıklama yapıldı ve bu açıklamada beklenen bilgiler paylaşıldı. Türk-İş’deri alınan bilgilere göre yiyecek enflasyonunun yüzde 12.38’lik çoğalış gösterdiği ifade edilerek açlık hududunun ise minimum fiyatı sollayarak 11 bin 658 lirayla minimum fiyatı geçtiği belirtildi.

Yedi aylık metamorfoz oranı ise yüzde 43,38 olarak tespit edildi. Yiyecekte senelik enflasyon ise aynı yarıyılda yüzde 70,44 olduğu duyuruldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Asgari ücretli çalışanlar dikkat! Çok kötü haber: Asgari ücret zammı boşa düştü! Maaşların üstüne çıktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz