1. Haberler
  2. Gündem
  3. Lisede o sınav yasaklandı: MEB duyurdu, artık yapılmayacak

Lisede o sınav yasaklandı: MEB duyurdu, artık yapılmayacak

featured
service

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli

MEB’in yeni genelgesinde dikkat çeken bir diğer detay ise Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli oldu. Bu model, öğrencilere zihinsel, sosyal, duygusal, fiziksel ve ahlaki gelişimlerini desteklemek amacıyla kapsamlı bir eğitim yaklaşımı sunmayı hedefliyor. Modelin uygulanmasıyla birlikte, öğrencilerin sadece akademik başarılarına değil, aynı zamanda genel gelişimlerine de odaklanılacak.

Eğitimler Devam Edecek

Yeni modelin etkin bir şekilde uygulanabilmesi için öğretmenlere yönelik eğitici eğitimleri de planlandı. 2-6 Eylül 2024 tarihleri arasında, il milli eğitim müdürlükleri koordinesinde yapılacak olan bu eğitimler, modelin uygulanacağı sınıf düzeyindeki öğretmenler için teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilecek. Diğer sınıf düzeylerindeki öğretmenler için ise ara tatilde branş temelli eğitimler düzenlenecek ve bu eğitimler en fazla 50 kişilik gruplar halinde yapılacak.

Genelgede Sınav Detayı Dikkat Çekti

Genelgede özellikle sınavlarla ilgili alınan karar dikkat çekti. Okullarda liselere kadar deneme sınavlarının yapılmasının yasaklanması, öğrencilerin üzerindeki sınav baskısını azaltmayı ve onların daha geniş bir eğitim perspektifiyle gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.

Bu yeni uygulamalarla birlikte, MEB’in eğitimde yeni bir dönemi başlatmayı ve öğrenci odaklı bir yaklaşımı benimsemeyi hedeflediği görülüyor. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi için tüm öğretmenler ve eğitim yöneticileri yoğun bir çalışma sürecine girecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Lisede o sınav yasaklandı: MEB duyurdu, artık yapılmayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz