1. Haberler
  2. Gündem
  3. Netanyahu’nun İngiltere Dışişleri Bakanı ile Görüşmeyi Reddettiği İddia Ediliyor

Netanyahu’nun İngiltere Dışişleri Bakanı ile Görüşmeyi Reddettiği İddia Ediliyor

featured
service

İsrail’in başkanı Binyamin Netanyahu’nun, Londra’nın Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Başsavcısı’nın hakkında yakalama kararı başvurusunu geri çekmesi üzerine, İngiltere Dışişleri Bakanı David Lammy ile görüşmeyi reddettiği öne sürülüyor.

İsrail’in Kanal 13 televizyonuna dayandırdığı habere göre, Londra’nın itirazını geri çekmesine sinirlenen Netanyahu, Lammy’nin bölge ziyaretine rağmen, İngiltere tarafının görüşme talebini geri çevirdi. İngiliz yetkililer, Netanyahu ile Lammy arasında görüşme ayarlamak için birçok girişimde bulundu. Ancak Netanyahu, program çakışması sebebiyle 16 Ağustos’taki görüşmeyi reddetti.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, bu iddiaları yalanlayarak, Dışişleri Bakanı Lammy’nin 14 Temmuz’daki göreve geldiği ilk İsrail ziyaretinde Netanyahu ile bir araya geldiğini belirtti. Ayrıca, Lammy’nin 16 Ağustos’ta Fransız mevkidaşı ile birlikte yaptığı ziyaretinde, İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz ve Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer ile acil ateşkes talebini yinelediği ifade edildi. Bakanlık, Netanyahu ile bir görüşme yapılmasının planlanmadığını vurguladı.

Açıklamada, İngiltere Başbakanı Keir Starmer’ın geçen ay Netanyahu ile bir görüşme gerçekleştirdiği hatırlatıldı. Starmer yönetimindeki hükümet, 26 Temmuz’da UCM Başsavcısı’nın Netanyahu hakkında yakalama kararı başvurusuna yönelik itirazı geri çekti.

Başbakanlık Ofisi’nden bir sözcü, önceki hükümetin itirazını takip etmeyeceklerini ve bunun mahkemenin karar vermesi gereken bir konu olduğunu belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Netanyahu’nun İngiltere Dışişleri Bakanı ile Görüşmeyi Reddettiği İddia Ediliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz