1. Haberler
  2. Gündem
  3. 12 ayın sadece 1.5 ayında mesaileri var! Saatlik ücretleri 3.500 TL: Sabaha kadar süren zorlu mesai orada başladı

12 ayın sadece 1.5 ayında mesaileri var! Saatlik ücretleri 3.500 TL: Sabaha kadar süren zorlu mesai orada başladı

featured
service

Fındık hasadında patoz kullanımının yoğun olduğu bu dönemde, patozcular her yıl ortalama 1,5 ay çalışıyor. Bu süre zarfında, günün yaklaşık 20 saatini işlerine ayıran patoz işçileri, zorlu hava koşulları altında çalışıyor. Güneşli hava ve toz içinde geçen uzun mesailerinin karşılığında, saatlik ücretleri bu yıl 3 bin 500 TL olarak belirlenmiş durumda. Geçen yıl 2 bin TL olan saatlik ücret, bu yıl önemli bir artış göstermiş.

Patoz ortaklarından Yiğit Çağan, bu yılki çalışma koşullarını ve ücretleri şöyle özetledi: “Sahil kesimi yaklaşık 20 gün sürüyor. Orta ve yüksek kesimlerdeki işler de eklenince toplamda 1,5 ay kadar çalışıyoruz. Yeri geliyor gece sabahlara kadar uykusuz ve toz içerisinde çalışıyoruz. Bu yıl patoz saatlik ücretimiz 3 bin 500 TL oldu.”

Mustafa Yıldırım, fındık hasadına devam ettiklerini ve toplanan fındıkları patoz işleminden geçirdiklerini belirtti. Yıldırım, kokarcanın fındıklara zarar verdiğini ve bu durumun ürün verimini etkilediğini ifade etti. “Kokarca Ordu’da fındığa yüzde 20 civarında zarar verdi. Bakalım bizim fındığımız nasıl olacak. Fındık hasadı ve patoz işleri zor, işçi ücretleri de yüksek. Fındığın yüzde 80’i işçiliğe gidiyor” dedi.

orduda-patozcularin-mesaisi-3.jpg

Mustafa Yıldırım, patoz işleminin zorluklarından bahsederken, güneşin altında saatlerce çalışmanın ve tozlu ortamda olmanın işlerini daha da zorlaştırdığını söyledi. “Fındığın hasat işlemi oldukça yorucu. Süreci komple 2-3 hafta sürüyor. Burada kurutuyoruz, sonra patoz işlemi ve tane olarak da kurutuyoruz. Sonrasında da inşallah satılacak,” diye konuştu.

orduda-patozcularin-mesaisi-4.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
12 ayın sadece 1.5 ayında mesaileri var! Saatlik ücretleri 3.500 TL: Sabaha kadar süren zorlu mesai orada başladı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz