1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. SGK Primi Eksik Yatanlar Dikkat! Kıdem Tazminatınızı Nasıl Alabilirsiniz?

SGK Primi Eksik Yatanlar Dikkat! Kıdem Tazminatınızı Nasıl Alabilirsiniz?

featured
service

SGK, her ay işverenlerden, çalışanların gün sayısı ve ücretlerini düzenli olarak talep eder. Bu bilgiler, çalışanların emeklilik primleri, sağlık sigortası ve diğer sosyal hakları için kritik öneme sahiptir. Ancak bazı işverenler, çalışanlarının maaşlarını SGK’ya eksik bildirebiliyor. Bu durumda, çalışanların kıdem tazminatı alma hakkı doğabilir.

Çalışanların kıdem tazminatına hak kazanabilmesi için işverenlerin, çalışanların prime esas kazançlarını eksiksiz bir şekilde SGK’ya bildirmesi zorunludur. İşverenler, her ayın bildirimi sonraki ayın 26’sına kadar SGK’ya yapmak zorundadır. Ancak eksik bildirimde bulunan işverenler, bu durum tespit edildiğinde, çalışanlarına kıdem tazminatı ödemek zorunda kalır.

Çalışanlar, işverenlerinin SGK’ya yaptığı bildirimleri e-Devlet üzerinden düzenli olarak takip edebilirler. SGK, çalışanların prime esas kazançlarını kontrol eder ve bir önceki aya göre %20’den fazla bir azalma olması durumunda, çalışanı bilgilendirir. Bu bilgi, işçiye, maaşında eksiklik olup olmadığını kontrol etme fırsatı sunar. Ancak bu hizmetten faydalanabilmek için, sigortalının e-Devlet üzerinden cep telefonunu beyan etmiş olması gerekir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
SGK Primi Eksik Yatanlar Dikkat! Kıdem Tazminatınızı Nasıl Alabilirsiniz?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz