1. Haberler
  2. Gündem
  3. Libya’da Sel Felaketi: UNICEF ve IOM’dan Acil Yardım

Libya’da Sel Felaketi: UNICEF ve IOM’dan Acil Yardım

featured
service

Birleşmiş Milletler Uluslararası Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), Libya’nın güneyinde meydana gelen sel felaketinin ardından bölgede acil yardım malzemeleri göndermeye başladı.

UNICEF’ten yapılan açıklamada, gıda ve hijyen paketlerinin Libya Kızılayı ile işbirliği içinde göndereceği bildirildi. İklim değişikliği ve aşırı hava olaylarının oluşturduğu tehditlere karşı acil önlemlerin alınması gerektiği vurgulandı.

UNICEF yetkilileri, “Aşırı hava olayları giderek daha sık görülüyor ve bu durum çok sayıda çocuğu tehlikeye atıyor. Her çocuk için iklim hareketine ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Uluslararası Göç Örgütü (IOM), 16 Ağustos itibarıyla Libya’nın güneyindeki Tahala ve Gat bölgelerinde yaşanan şiddetli yağışların ardından 5,800 kişinin yerinden edildiğini açıkladı. Rapor, bu bölgelerde yiyecek, içme suyu, bebek bakım malzemeleri ve barınma için acil ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Yerinden edilen kişilerin çoğunun akrabaları tarafından misafir edildiği, barınma ihtiyacını karşılayamayan bireyler için Gat bölgesinde 3 kamp ve bir okul, Tahala bölgesinde ise 10 kamp kurulduğu aktarıldı.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe ve doğudaki hükümetin lideri Usame Hammad, 16 Ağustos’ta ülkenin güneybatısındaki sel felaketiyle mücadele için olağanüstü hal ilan edildiğini duyurdu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Libya’da Sel Felaketi: UNICEF ve IOM’dan Acil Yardım
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz