1. Haberler
  2. Hayat
  3. Bu ülkeler neden mutlu? En mutlu ülkelerden mutluluk dersleri… 11 adımda mutluluğun formülü

Bu ülkeler neden mutlu? En mutlu ülkelerden mutluluk dersleri… 11 adımda mutluluğun formülü

featured
service

İskandinav kültürüne göre acele etmek alışkanlıkları arasında yer edinmiş bir durum değildir. Sakin olmak ve acele etmeden her işlerini halletmek hayatı da kolay bir hale getiriyor.

İş işte kalır sözü özellikle İskandinav kültürü için yazılmış bir söz olsa gerek. İskandinav kültürüne göre sabah 8’de başlayan iş akşam 16.45’de sonlanırken öğle yemeğinde 45 dakikalık Mola bulunmaktadır. Ekonomik Kalkınma ve İş Birliği Örgütü (OECD)’nün verilerine göre, Norveçlilerin yalnızca yüzde 2,9’u fazla mesai yapıyor.

Mesai yapmayan kişiler kalan vakitlerini ailesiyle geçirirken hobilerine yöneliyor ya da dinlenerek vakit geçiriyor. İşe eve taşımayan iskandinavlar iş yükünü kademeli olarak hafifletebilmek amacıyla sabahları karmaşık ve önemli görevleri gerçekleştirirken kalan vakitlerde iş yükünü hafifletin eve kesinlikle iş taşımamaktadır.

Akhisar Belediyesi Gölet alanında çevre bakımı ve temizlik faaliyetleri

Dışarıya çıkan bir İskandinav gerek koşuya gitsin gerek yürüyüşe çöp toplamak için her zaman yanında bir adet poşet bulundurur. Bu işe plogging ismini veren İskandinavlar İsveççe’de almak ve koşmak kelimelerinin bir araya getirilmesi ile üretilen bir kelime olarak biliniyor. Hayatı daha kolay bir hale getirmek için her çabayı gösteren İskandinavlar evde daha sık yemek yaparak plastik ürün kullanımını azaltıp doğaya katkı sağlamaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Bu ülkeler neden mutlu? En mutlu ülkelerden mutluluk dersleri… 11 adımda mutluluğun formülü
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz