1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ege’de yeşil alanlar yerini griye bıraktı

Ege’de yeşil alanlar yerini griye bıraktı

featured
service

Ormandan tasarruf

Yangınları söndürmek için başta Tarım ve Orman Bakanlığı olmak üzere birçok kurum seferber oldu. Ancak tüm bu çabalara rağmen, bazı bölgelerde yangınlar evleri ve tarım arazilerini küle çevirdi.

Dört ilde ormanların yanı sıra kiminin yıllarca emek verdiği zeytin ve incir ağaçları kiminin de evi ya da mahsulü yandı. Bazı hayvanların da telef olduğu yangınlarda 142 yapı zarar gördü.

İzmir’de Karşıyaka Yamanlar bölgesinde başlayan yangın hızla büyüyerek çevre ilçelere yayıldı. Duman neredeyse tüm şehri etkisi altına aldı ve 16 ev alevlere teslim oldu. Üç gün süren yoğun müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı.

Manisa’nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos’ta başlayan, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine ulaşan orman yangını ise 5 gün sürdü. Arazinin sarp ve engebeli olması, ekiplerin mücadelesini güçleştirdi. Geniş bir alanda etkili olan yangında kızılçam ormanının yanı sıra zeytin, badem, ceviz ve kiraz gibi meyve bahçeleri de zarar gördü. Vatandaşlar emek verdiği ağaçlarının yanışını gözyaşlarıyla izledi.

sd4g4g4g.jpg

Alevlerin ulaştığı Karayakup Mahallesi tamamen yandı. Bölgedeki 1440 vatandaş ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar tahliye edildi.

Aydın’da doğanın en güzel noktalarından biri olan ve “Yeşil yol” olarak bilinen Bozdoğan-Kavaklıdere kara yolu da yangınlarla mücadele edilen alanlardan biri oldu. Yangından dolayı bölgede bazı evler yandı, hayvanlar telef oldu. Burada da yeşil renkler yerini griye bıraktı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Ege’de yeşil alanlar yerini griye bıraktı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz