1. Haberler
  2. Gündem
  3. İsrailli Profesör Bartov’dan Soykırım Suçlaması

İsrailli Profesör Bartov’dan Soykırım Suçlaması

featured
service

Brown Üniversitesi’nde Holokost ve soykırım konularında çalışan İsrailli Amerikalı Profesör Omer Bartov, 7 Ekim’den bu yana Gazze’de yaşanan gelişmelere dair önemli açıklamalarda bulundu. Bartov, İsrail’in Gazze’deki askeri operasyonlarını soykırım olarak nitelendirdi.

Bartov, İsrail ordusunun hastane, okul, cami ve diğer hukuk dışı hedefleri ayırt etmeden bombardıman ettiğini belirtti. Sivil halkın “güvenli bölgelerde” bile saldırılara maruz kaldığını ifade etti.

Bartov, daha önce İsrail’in saldırılarının savaş suçu oluşturduğunu ancak soykırım düzeyinde olmadığını ifade ettiğini hatırlatarak, son saldırılardan sonra bu değerlendirmesinin değiştiğine dikkat çekti.

Gazze’yi 1,5 milyon sivil için yaşanmaz hale getiren zihniyetin insan hayatına dair hiçbir değer taşımadığını vurgulayan Bartov, bu durumun askeri operasyonlar ve hastalıklarla halkın yaşamını imkansız hale getirmeyi hedeflediğine dikkat çekti.

Bartov, tarihsel olarak Filistinlilere yönelik saldırıların devam ettiğini ve bunun başlangıçtaki eylemlerle uyumlu olduğunu belirtti. Özellikle “Nekbe” döneminde bir milyon Filistinlinin zorla topraklarından çıkarıldığını hatırlattı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İsrailli Profesör Bartov’dan Soykırım Suçlaması
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz