1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Evlenecek kızlara devletten çeyiz desteği! En az 75 Bin TL destek verilecek: Detaylar belli oldu

Evlenecek kızlara devletten çeyiz desteği! En az 75 Bin TL destek verilecek: Detaylar belli oldu

featured
service

ÇEYİZ DESTEK HESABI NEDİR?

Kamu bankalarında açılacak olan özel çeyiz hesapları, genç çiftlere evlilik için gerekli olan birikimlerin sağlanmasında yardımcı olacak. Devlet, bu hesaplara düzenli olarak yapılan yatırımlar karşılığında önemli bir katkı sağlayacak. Belirlenen destek tutarı en az 75 bin TL olacak ve bu destek, özellikle SSK’lı ve Bağ-Kur’lu kız çocukları için geçerli olacak. Evlendiklerinde çeyiz yardımı alacak olan bu kız çocuklarına, aldıkları yetim maaşının 24 katı kadar destek sağlanacak, yani yaklaşık 2 yıllık maaşlarını peşin olarak alabilecekler. Devlet katkısının üst sınırı ise 57 bin 915 TL olacak.

Genç çiftler, 5 yıl boyunca 231 bin 660 TL ve üzerinde birikim yaptıklarında bu devlet katkısından faydalanabilecekler. Ayrıca, çiftler bu destekten ayrı ayrı faydalanarak toplam desteği iki katına çıkarma şansına sahip olacaklar.

Devlet bankalarında açılacak çeyiz hesaplarına düzenli olarak para yatırarak, çiftler hem evlilik için birikim yapabilecek hem de devlet katkısından yararlanabilecekler. Belirli bir süre boyunca düzenli birikim yapan çiftler, devlet tarafından belirlenen üst limitte ek bir destek alabilecek. Bu sistem, genç çiftlerin geleceğe yönelik yatırım yapmalarını sağlayacak.

evlenecek-kizlara-ceyiz-destegi-1.jpg

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Evlenecek Gençlerin Desteklenmesi Projesi” kapsamında genç çiftlere önemli bir ek destek sunuluyor. Bu proje dahilinde, 150 bin TL’ye kadar faizsiz evlilik kredisi imkanı sağlanıyor. Özellikle deprem bölgesi ve bazı illerde yaşayan genç çiftler için sunulan bu kredi, 2 yıl geri ödemesiz ve toplamda 48 ay vadeli olarak sunuluyor. Bu sayede genç çiftler, evlilik masraflarını daha kolay ve avantajlı bir şekilde karşılayabilecekler.

evlenecek-kizlara-ceyiz-destegi-2.jpg

Bu devlet destekleri ve faizsiz krediler, genç çiftlerin evlilik yolunda karşılaştıkları finansal zorlukları hafifletecek ve gelecekteki yaşamlarına sağlam bir temel oluşturacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Evlenecek kızlara devletten çeyiz desteği! En az 75 Bin TL destek verilecek: Detaylar belli oldu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz