1. Haberler
  2. Gündem
  3. ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail’in Gazze’deki Uzun Süreli İşgali Kabul Edilemez

ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail’in Gazze’deki Uzun Süreli İşgali Kabul Edilemez

featured
service

Antony Blinken, İsrail ve Hamas arasında devam eden gerilimle ilgili kritik açıklamalarda bulundu. Katar’ın başkenti Doha’da basın mensuplarına bilgi veren Blinken, İsrail’in Gazze Şeridi’nde kalıcı bir işgaline karşı olduklarını belirtti.

Orta Doğu’daki temasları sırasında birçok üst düzey yetkiliyle görüşen Blinken, ateşkes ve rehine takası konusunda derhal adım atılması gerektiğini ifade etti. “Mesajım net: Ateşkes ve rehine mutabakatına bir an önce ulaşmalıyız,” dedi.

Cezaevindeki esirlerin sağlığına dikkat çeken Blinken, “Gazze’deki her gün, kadınlar, çocuklar ve erkekler için ciddi riskler taşıyor. Yeterli gıda ve ilaca erişim yok,” şeklinde konuştu.

Sudan’daki insani krizden de bahseden Blinken, “Şu anda dünyada en kötü insani durum Sudan’da yaşanıyor. Acı çeken milyonlarca insan var,” diyerek bu meseleye uluslararası destek sağlamak için çalışmalarının sürdüğünü vurguladı.

Esir takası ve ateşkesin sağlanabilmesi için gerekli esnekliğin gösterilmesi gerektiğini belirten Blinken, “İsrail, bu önerileri kabul etti. Umarım Hamas da aynı şekilde karşılık verir,” dedi. Ayrıca, Mısır ve Katar ile işbirliği yaparak gerilimin tırmanmaması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ABD Dışişleri Bakanı Blinken: İsrail’in Gazze’deki Uzun Süreli İşgali Kabul Edilemez
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz