1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Yenilenmiş Ürünlerin Kaydı Zorunlu Hale Getirildi

Yenilenmiş Ürünlerin Kaydı Zorunlu Hale Getirildi

featured
service

Tüketici güvenliğini sağlamak amacıyla, yenilenmiş ürünlerin elektronik kimlik bilgileri Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulacak bir bilgi sistemine kaydedilecek.

Ticaret Bakanlığı, “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”i Resmi Gazete’de yayımlayarak yürürlüğe aldı. Bu düzenlemeyle, ikinci el cep telefonu pazarındaki kayıtdışılık ve güvensizlik ortadan kaldırılacak.

Açıklamada yer alan bilgilere göre, bu düzenlemeyle birlikte kullanım ömrü dolmamış teknolojik ürünlerin tekrar ekonomiye kazandırılması ve tüketicilerin daha uygun fiyatlarla güvenli bir şekilde ikinci el ürün edinmeleri hedefleniyor.

2021 yılında yapılan ek düzenlemelerle yenilenmiş malların satışına yönelik liste genişletilmiş, cep telefonu ve tabletlerin yanı sıra akıllı saatler, bilgisayarlar, oyun konsolları ve modemler de dahil edilmiştir.

Yeni yönetmelikle, yenileme merkezleri ile belirli ticari işletmelere yenileme yetkisi verilerek, TSE hizmet yeterlilik belgesi olan işletmelerin sayısının artırılması amaçlanmaktadır. Ayrıca, bu yetkinin devri yasaklanarak, yalnızca yetkin işletmelerin hizmet sunması sağlanacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yenilenmiş Ürünlerin Kaydı Zorunlu Hale Getirildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz