1. Haberler
  2. Gündem
  3. Almanya Başbakanı Olaf Scholz’tan Moldova’ya Destek

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’tan Moldova’ya Destek

featured
service

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Moldova’nın Avrupa Birliği (AB) üyelik sürecine yönelik desteklerini yineledi. Scholz, Moldova’nın başkenti Kişinev’de Cumhurbaşkanı Maya Sandu ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Scholz, Moldova ile Almanya arasındaki ilişkilerin derin ve güvene dayalı olduğunu ifade etti. Moldova’nın AB’ye aday ülke statüsü almasını, ülkenin gerçekleştirdiği reform çabalarına bağladı.

Moldova’nın AB ile üyelik müzakerelerine başlamasının, Almanya için büyük bir öneme sahip olduğunu belirten Scholz, Almanya’nın Moldova’nın “Avrupa yolunu” desteklediğini kaydetti. Ayrıca, “AB’nin genişlemesi, Birliğin genel stratejik çıkarları için kritik öneme sahiptir. Bu durum, Almanya ve Moldova’nın stratejik çıkarlarıyla örtüşmektedir,” dedi.

Rusya-Ukrayna Savaşı’ndan Moldova’nın etkilendiğine dikkat çeken Scholz, “Rusya ve onun destekçileri, özellikle ekim ayında planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi ve AB üyelik referandumunu göz önünde bulundurarak Moldova’yı istikrarsızlaştırmaya çalıştığını biliyoruz,” şeklinde konuştu. Almanya’nın Moldova’yı desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Scholz, Almanya’nın Ukrayna’ya verdiği desteği sürdüreceği sözünü vererek, “Ukrayna’ya gerektiği sürece destek olmaya devam edeceğiz,” ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Almanya Başbakanı Olaf Scholz’tan Moldova’ya Destek
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz