1. Haberler
  2. Gündem
  3. Çin Başbakanı Li Çiang, Belarus’u Ziyaret Etti

Çin Başbakanı Li Çiang, Belarus’u Ziyaret Etti

featured
service

Çin’in Başbakanı Li Çiang, Rusya’nın ardından Belarus’a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında önemli görüşmeler yaptı.

Li, Belarus Başbakanı Roman Golovçenko ve Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ile bir araya gelerek, ülkeler arası ilişkilerin son yıllarda hızla geliştiğini vurguladı. Başbakan Li, “İki ülkenin kalkınma stratejilerini uyumlaştırmayı ve pratik sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz,” ifadesini kullandı.

Belarus haber ajansı Belta’ya göre, taraflar ortak bildiri yayımlayarak, “ilaç, enerji endüstrisi, ara mal ticareti, bilgi teknolojileri gibi alanlarda işbirliğini arttıracağız,” dediler. Ekonomik, teknik ve kredi yardımları gibi konular üzerinde de görüş alışverişinde bulunuldu.

İki ülke başbakanı, “Tek taraflı yaptırımların uluslararası ilişkileri olumsuz etkilediğini” belirterek, çok taraflı işbirliğinin önemini vurguladılar. Golovçenko, 2023 yılında iki ülke arasındaki ticaret hacminin 55 milyar yuana (7,7 milyar dolar) çıkmasını sağladıklarını ifade etti.

Lukaşenko, Çin Başbakanı Li’yi kabulünde, “Çin teknolojileri, Belarus için büyük bir fırsat,” şeklinde konuştu. Ayrıca, iki ülkenin değeri 3 milyar doları bulacak 15 yeni yatırım projesi üzerinde çalıştığını açıkladı. Bu projeler arasında derin tahıl işleme projesi ve ara madde ile kimyasalların üretimini hedefleyen fabrikalar bulunmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Çin Başbakanı Li Çiang, Belarus’u Ziyaret Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz