1. Haberler
  2. Gündem
  3. Yüksek kiralara son! Yeni formül

Yüksek kiralara son! Yeni formül

featured
service

Gündemde olan konular arasında geçici ev formülü de yer alıyor.

HÜKÜMET ÜZERİNDE ÇALIŞMALAR YAPIYOR

Fikir aşamasında olunan uygulama için ilerleyen günlerde belediyeler başta olmak üzere alanında ilgili uzmanlarla görüş alışverişinde bulunulması planlanıyor.

Yapılacak görüşmeler neticesinde formülün uygulanıp uygulanmayacağı daha belli olacak. Bu formülün hayata geçmesiyle hem kirada fahiş fiyat uygulamaları sınırlandırılacak hem de vatandaşa kolaylık sağlanmış olunacak.

YÜKSEK KİRAYA SON

Hükümet kentsel dönüşüm projelerinde olan vatandaşın yüksek kira fiyatları sebebiyle mağdur olmaması adına yeni formül üzerinde duruyor. Bu formüllerden birisi geçici ev olurken formüle göre de kentsel dönüşüm sürecinde vatandaşın kira yardımı yerine rezerv alanlarda inşa edilen konutlarda ikamet etmesi planlanıyor.

ÜCRETSİZ KALACAKLAR

Plana göre, vatandaşlar evlerinin dönüşüm süreçlerinde herhangi bir ücret ödemeden rezerv alanlarda ki konutlarda kalacak.

VATANDAŞA KOLAYLIK

Dönüşüm süreci boyunca bu uygulamaların devam etmesi planlanırken edinilen bilgilere göre de kira yardımı mevzuat ile düzenleniyor. Kira yardımı düzenleme yapılmadan değişmezken bu sebeple de bölgeden bölgeye değişiklik gösteren bedeller de verilen kira yardımlarıyla karşılanamıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Yüksek kiralara son! Yeni formül
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz