1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Tarla Tapusu Olanlar Yaşadı: Devlet Resmen Maaşa Bağlayacak

Tarla Tapusu Olanlar Yaşadı: Devlet Resmen Maaşa Bağlayacak

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanan “İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik” uyarınca, mülkiyeti gerçek ve tüzel kişilere ait olup iki yıl süreyle ekilmeyen tarım arazileri sezonluk olarak kiraya verilecek. Kiralama süreci, arazinin tarımsal üretimde kullanılmasını ve vasfının değiştirilmemesini öngörüyor.

Arazi Tespit Komisyonu tarafından tespit edilen araziler, öncelikli olarak arazinin bulunduğu yerleşim yerlerinde ikamet edenler, sivil toplum kuruluşları ve meslek odalarına kiralanacak. Öncelikli gruplardan birden fazla başvuru olması durumunda, en yüksek teklifi veren kişiye kiralama yapılacak. Başvuru süreci, tarım arazisi kiralama talep formunun doldurulması ve Tarım Arazileri Değerleme ve Edindirme Bilgi Sistemi üzerinden yapılabilecek.

Rayiç kira bedelinin belirlenmesinde, benzer özelliklere sahip ve aynı yerleşim yerinde bulunan en az üç kiralanmış tarım arazisi emsal olarak kullanılacak. Akraba ve hissedarlar arası kiralama gibi özel nedenlerle yapılan kiralamalar piyasa koşullarını temsil etmede dikkate alınmayacak.

Kiralanan tarım arazileri, Bakanlıkça belirlenen kayıt sistemlerine kaydedilecek ve kiracılar tarımsal desteklerden yararlandırılacak. Kira bedeli doğrudan arazi sahibine ödenecek. Arazi sahibine ulaşılamaması durumunda, kira bedelleri kamu bankasında açılacak hesaplarda birikmeye devam edecek. Mülkiyeti ihtilaflı olan arazilerde ise ihtilafın çözülmesinin ardından kira gelirleri hak sahiplerine payları oranında dağıtılacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Tarla Tapusu Olanlar Yaşadı: Devlet Resmen Maaşa Bağlayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz