1. Haberler
  2. Gündem
  3. Kanarya Adaları’na 174 Düzensiz Göçmen Ulaştı

Kanarya Adaları’na 174 Düzensiz Göçmen Ulaştı

featured
service

İspanya’nın güneybatısında yer alan Kanarya Adaları’na, 174 düzensiz göçmenin bulunduğu bir tekne ulaştı. El Hierro adasına gelen bu tekne, göçmen akınının arttığı bir dönemde dikkat çekiyor.

İspanya Sahil Güvenlik Kurumu tarafından yapılan açıklamada, El Hierro adasının güney kıyısındaki La Restinga Limanı’na sabah saatlerinde gelen 174 kişilik düzensiz göçmen grubunun arasında bir erkeğin ölü bulunduğu bildirildi. Bu kişilerin arasında 11 kadın ve 6 bebek de yer alıyor.

Düzensiz göçmenlerden 4’ünün şiddetli sıvı kaybı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı belirtilirken, gemideki diğer göçmenlere de acil yardım ulaştırıldığı aktarıldı.

Hafta başından bu yana El Hierro adasına 8 tekne ile toplam 800’den fazla göçmen geldi. Kuzey ve Batı Afrika kıyılarından İspanya’ya gerçekleşen düzensiz göç akını, geçtiğimiz yıl içinde %66,2 oranında artış gösterdi. Kanarya Adaları, düzensiz göçmenlerin en çok geldiği yerlerden biri haline geldi.

İspanya İçişleri Bakanlığı’nın verilerine göre, 2024 yılı 1 Ocak-15 Ağustos tarihleri arasında toplam 31.155 düzensiz göçmen ülkeye giriş yaparken, bunun 22.304’ü Kanarya Adaları’na yöneldi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Kanarya Adaları’na 174 Düzensiz Göçmen Ulaştı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz