1. Haberler
  2. Gündem
  3. Mülk Sahiplerine Bakanlıktan Düzenli Kira Geliri: İşlenmeyen Araziler Üretime Kazandırılacak

Mülk Sahiplerine Bakanlıktan Düzenli Kira Geliri: İşlenmeyen Araziler Üretime Kazandırılacak

featured
service

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren “İşlenmeyen Tarım Arazilerinin Tarımsal Amaçlı Kiraya Verilmesine İlişkin Yönetmelik”, üst üste iki yıl süreyle işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanmasına yönelik usul ve esasları belirliyor. Bu yönetmelik kapsamında, Hazine’ye ait olmayan, özel mülkiyete konu tarım arazileri, arazinin vasfının korunması ve tarımsal üretimde kullanılması şartıyla kiraya verilecek.

Yönetmelik kapsamında kiraya verilecek tarım arazilerinin kira bedelleri, Bakanlık tarafından oluşturulan Arazi Kiralama Komisyonu tarafından belirlenecek. Kiralama süreci ise il ve ilçe müdürlüklerinde oluşturulacak komisyonlar aracılığıyla yürütülecek. Kiralamalar, arazinin bulunduğu bölgedeki tarımsal üretim potansiyeli ve kiracı adaylarının talebi doğrultusunda şekillenecek.

Kiralama işlemleri öncelikli olarak arazinin bulunduğu yerleşim yerinde ikamet eden kişilere, sivil toplum kuruluşlarına ve meslek odalarına yapılacak. Ancak, bu gruplardan yeterli talep gelmemesi durumunda, en yüksek teklifi veren diğer istekliler de kiracı olma şansına sahip olacak. Kiralama sezonu boyunca, kiracılar, arazide tarımsal üretim yapma yükümlülüğü taşıyacak ve arazinin yapısını bozacak herhangi bir faaliyette bulunmaktan kaçınmak zorunda olacaklar.

İşlenmeyen tarım arazilerinin tespiti, Bakanlık tarafından oluşturulan Arazi Tespit Komisyonu tarafından gerçekleştirilecek. Bu süreçte, kadastro parsel verileri, uydu görüntüleri ve coğrafi bilgi sistemleri gibi çeşitli kaynaklardan elde edilen veriler kullanılacak. Tespit edilen araziler, il ve ilçe müdürlükleri tarafından ilan edilerek kamuoyunun bilgisine sunulacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Mülk Sahiplerine Bakanlıktan Düzenli Kira Geliri: İşlenmeyen Araziler Üretime Kazandırılacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz